Crazy Garage – Az élő logikai kalandjáték Sopronban

2015.07.01. 12:24

Csapatépítés, izgalom, kreativitás és szórakozás egy helyen.

A szabaduló játék (más néven szabadulószoba vagy Real Escape Game) a számítógépről ismert "room-escape" és "point-and-click" játékok továbbfejlesztett, valós térbe helyezett változata. A játékosoknak logikai vagy ügyességi feladatok segítségével kell kijutni egy meghatározott időn belül a szobából vagy szobarendszerből.

Crazy Garage – Az élő logikai kalandjáték Sopronban

Ilyen alapokra épül a soproni Crazy Garage élő logikai kalandjáték is, melynek történetéről, működéséről és magáról a szabadulós szobák eredetéről a tulajdonost, Szinay Zsoltot kérdeztük.

A Crazy Garage 2013 májusában nyitott, először csak egy pályával – kezdte Szinay Zsolt hozzátéve, hogy azóta egy másik kalandpályával, illetve öt mobilszobával bővültek.

Crazy Garage – Az élő logikai kalandjáték Sopronban

Játék közben

Mindegyik pályának más a célja, így mindenki megtalálja az érdeklődési körének leginkább megfelelőt. Az első pályán egy autót kell „ellopni” egy hétvégi nyaralóból, hogy eljuthassunk vele a tengerpartra bulizni. A logikai rejtvények és az időkorlát okozta izgalmat csak fokozza az időként felvisító sziréna, mely a szomszédok által kihívott rendőrség közeledtét jelzi. A játékosoknak 60 percük van a művelet kivitelezésre, ellenkező esetben lebuknak – tudtuk meg a részleteket.

Gyorsinfó:
Cím:
9400 Sopron, Győri út 42.
Nyitva tartás: H-P: 12:00-23:00 Szo-V: 10:00-23:00
Weboldal:
http://www.sopron.crazygarage.hu/
www.crazycsapatepites.eu
Facebook: https://www.facebook.com/SopronCrazyGarage/info?tab=overview
Költség: 12.000 Ft/csapat, 2 fő 6.999 Ft/csapat, Kombinált (2 küldetés 120 perc) 24.000 Ft/csapat
Diákkedvezmény: Amennyiben a csapat egyik tagja érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik, melyet a helyszínen fel is tud mutatni nekünk, akkor foglalásnál a kupon-kód mezőbe írd be az SCGDIAK kódot és foglalj kedvezményesen (-15 %)
Telefon: +3620/356-4310
E-mail: sopron@crazygarage.hu

Szinay Zsolt szerint a pálya teljesítéséhez nincs szükség sem fizikai erőre, sem lexikális tudásra, a megoldáshoz csak egy kis logika és persze csapatmunka kell.

Egy hangulatcsináló videó a szobákról és magáról a játékról

Ugyanez vonatkozik a másik állandó pályára, a kincsvadászatra is, ahol a „fater régi kincsesládáját” kell feltörni. A feladat végrehajtására itt is 60 perc áll a játékosok rendelkezésére. Mindkét pályán minimum 2 és maximum 6 személy játszhat.

Azonban a vállalkozó kedvűeknek, illetve a nagyobb létszámú csapatoknak lehetőségük van a két pálya együttes végigjátszására, ez esetben egybenyitják a két szobát; a játék megoldására ilyenkor két óra van, és akár 4-10 fő is játszhatja – mondta el Szinay Zsolt.

Crazy Garage – Az élő logikai kalandjáték Sopronban

A két fix szobán túl öt mobil helyiség is áll az érdeklődők rendelkezésére: IQ, Retró, Kocsma, Sportos, és Csajos. Ezeknél egyszerre 50 fő is játszhat 6-10 fős bontásban, ezért kiválóan alkalmasak nagy létszámú, év közbeni vagy év végi céges csapatépítések lebonyolítására. „Sokszor keresnek meg minket hasonló rendezvények kapcsán, így volt szerencsénk több neves szállodába és céghez is eljutni az évek során” – emelte ki a tulajdonos.

„Ráadásul az öt szoba mindegyike mobil, így bárhova ki tudunk települni az országban, ahol a szobák számának megfelelő mennyiségű helyiséget vagy sátrat tudnak biztosítani. Legközelebb július 18-26. között települünk ki Bükfürdőre, amikor is a csapatok a fürdőbelépő megváltásával próbálhatják ki az egyes szobákat” – tette hozzá.

Crazy Garage – Az élő logikai kalandjáték Sopronban

Egy győztes csapat

A feladványokba gyermekeket is be lehet vonni, ha családdal érkezünk, egyébként baráti társaságok esetén 15 éves kortól (akár 90 éves korig) ajánlott. A klausztrofóbiásoknak és az ijedőseknek nem kell félniük, hiszen a termek alapterülete nagy, rémisztő kellékek és riogatások pedig nincsenek.

A szabadulós játékok egyébként sokak szerint magyar találmányok, azonban Szinay Zsolt szerint ez így nem pontosan igaz: „Az első szabaduló szoba 2006-ban, a Szilícium-völgyben (USA) nyílt meg, témája pedig Agatha Christie egyik krimijére épült. Egy évvel később az ázsiai országokban is elkezdtek terjedni, ám ezek kevésbé voltak sikeresek. Az első igazán nagyszabású kalandjáték 2011-ben jelent meg Magyarországon, Budapesten, azóta gomba módjára elszaporodtak a hasonló típusú szobák.”

Fotók: a Crazy Garage Facebook-oldaláról

.