Sopron Gokart – Száguldás, aszfalt, szerelem

2015.07.29. 09:21

Két éve a gyorsaság szolgálatában.

„Kétszázhúsz felett, észre sem veszed, és elhagyod a valóságot…” –  énekli örökzöld slágerében a Neoton. Nos, ha ekkora sebességet nem is, de hasonló élményeket élhet át az, aki kilátogat a 2014 óta üzemelő Sopron Gokart pályájára.

------------------------------------------

Gyorsinfó:
Név: Sopron Gokart
Hely: 9400 Sopron, Győri út 38.
Nyitva tartás: H-P: 14:00-20:00 SZ-V: 10:00-20:00
Telefonszám: 0620/283-8508
Facebook: https://www.facebook.com/soprongokart?fref=ts 
Gokartok száma: 12db
Teljesítmény: 6,5 lóerős, 9 lóerős és gyermek
Pálya hossza: 340 méter
Maximum sebesség: 50-60 kilométer/óra
Egy futam ideje: 8 perc

-------------------------------------------------

A pálya nemcsak a magányos farkasoké, ugyanis a 12 autó lehetővé teszi céges rendezvények, baráti (legénybúcsú, születésnap) és családi összejövetelek lebonyolítását, sőt, kérésre a kitelepülés is megoldható.

SoproGokart

Kisgyerekkel sem kell otthon maradnunk és kimaradnunk a buliból, a kétszemélyes járművekkel megvalósítható, hogy apa és fia, vagy anya és lánya együtt éljék át a száguldás élményét. 5-6 éves kortól pedig akár önállóan is róhatják a köröket a csemeték, mivel különösebb tapasztalat és gyakorlat nem kell a gokartok vezetéséhez.

SoproGokart

Az üzemeltetők nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, a kötelező bukósisak biztosítása mellett pár perces gyorstalpalót tartanak a kezdőknek. Akkor sincs baj, ha először nem érez rá valaki a dologra: őt megállítják és rávezetik a helyes technikára. A két év alatt a pályán komoly baleset éppen ezért nem is történt, legfeljebb egy kis harci sérülést szerzett néhány gumifalba csapódott pilóta.

SoproGokart

Biztonsági okokból a pályán egyszerre 6 autó körözhet, de ha egy héttagú társaság érkezik, saját felelősségre még pont elférnek annyian.

SoproGokart

„Kizáró ok nincs (az ittasságon kívül), a járművezetést mindenki kipróbálhatja. Egyszer még mozgássérült is beült a kormány mögé” – mesélte a tulajdonos, Schultz Gergő.

SoproGokart

A cég nem csak vasárnap tart nyitva, hanem a különlegesebb alkalmakkor, például május elsején vagy gyereknapon, ilyenkor még többen keresik fel a helyet az autóversenyzés szerelmesei közül.

SoproGokart

Külön specialitás az éjszakai gokartozás, melyet kifejezetten a hőség (és persze a különleges élmény) miatt rendeztek meg. „Kivilágítjuk a pályát, és kezdődhet a szórakozás. A látványon túl azért praktikus, mert a napközbeni hőség után igazi felüdülés a hűvös éjszakában körözni” – mondta Gergő.

A legközelebbi éjszakai gokartozást augusztus 8-án rendezik. Te ott leszel?

.