Hirdetés

A soproni Gyermek- és Ifjúsági Központ

2014.10.26. 10:55

A Gyermek- és Ifjúsági Központ továbbra is ideális hely a nagyszabású rendezvényeknek.

Hirdetés

A központ 1952-ben épült Winkler Oszkár tervei alapján, akkor az egykori SOTEX kultúrházaként üzemelt. A város 1997-ben vásárolta meg, felújítatta, s 1998 decembere óta a Gyermek- és Ifjúsági Központ Közművelődési Közhasznú Társaság működteti. Az épületet mindenki csak GYIK-ként emlegeti a rövidítés után.

A Gyermek-és Ifjúsági Közpon

Az Ady Endre úton álló intézmény a belvárostól körülbelül 10-15 percre található. Megközelíthető gyalog, kerékpárral (az épületig kijelölt bicikliút vezet és előtte tároló is található), az 1-es és 10-es számú helyi járatos buszokkal, illetve autóval. A parkoló ingyenesen igénybe vehető a központ hátsó bejárata mögött.

A Gyermek-és Ifjúsági Közpon

A GYIK régen az élet pezsgő helyszíne volt, mára azonban kissé beleszürkült környezetébe külsőleg és belsőleg egyaránt. Ennek ellenére kihasználtsága így is magas, a központ számos rendezvénynek ad otthont.

A Gyermek-és Ifjúsági Közpon

Az idei évben állandó programjai közé tartozik a különféle táncstúdiók oktatásai, drámajáték és színjátszókör, néptánc, ringató, rajzszakkör, versmondó klub és többek között itt gyakorol Sopron Város Fúvószenekara is.

Az állandó foglalkozások mellett az intézmény helyszínéül szolgál a téli iskolai báloknak és számos időszaki kiállításnak is. Idén például volt itt ásványbörze, díszmadár kiállítás, Lego kiállítás és Hüllőkiállítás egyaránt.


Nagyobb térkép

A GYIK saját szervezésű elfoglaltságoknak is ad lehetőséget, öt különböző méretű és fajtájú termét mi magunk is kibérelhetjük.

A Gyermek-és Ifjúsági Közpon

Az épülethez elkerített játszótér is tartozik, melyet zöldövezeti fekvése és biztonsága miatt szívesen vesznek igénybe a családok.

Cím: 9400 Sopron, Ady Endre út 10.

Telefonszám: 0699/788-278