A soproni városvezetés helyben akarja tartani a Volt Fesztivált

2012.06.26. 19:19

A soproni városvezetés azon dolgozik, hogy továbbra is Sopronban maradjon a VOLT Fesztivál - közölte a rendezvény keddi, nulladik napjára kilátogató Fodor Tamás polgármester (Fidesz-KDNP).

A soproni városvezetés azon dolgozik, hogy továbbra is Sopronban maradjon a VOLT Fesztivál - közölte a rendezvény keddi, nulladik napjára kilátogató Fodor Tamás polgármester (Fidesz-KDNP).

Az első feladat a rendezvény sikeres lebonyolítása, majd a természetvédelmi védettség alatt álló helyszín helyreállított állapotban való visszaadása - jegyezte meg az MTI azon kérdésére, hogy a tíz éve bejáratott Lővér kempingben tartanák-e továbbra is az eseményt, vagy belemennének-e, hogy a város másik részén rendezzék meg azt.

Hozzátette: várhatóan a nyári szünet után kezdődhetnek egyeztetések a rendezvény sorsáról. Az volna a legjobb megoldás, ha nem kellene költöznie a VOLT-nak - szögezte le a polgármester.

A város alpolgármestere, Simon István azt hangsúlyozta az MTI-nek, hogy a város és a rendezvény összenőtt, "Sopron a VOLT nélkül nem Sopron, és a VOLT Sopron nélkül nem VOLT".

Múlt szerdán a regionális környezetvédelmi hatóság megtagadta, két nappal később azonban megadta az engedélyt a VOLT-nak; az első határozat indoklása szerint a rendezvény megtartása nem egyeztethető össze a terület védetté nyilvánításának céljával és indokával.

A szervezők múlt pénteki közleményükben jelezték: a VOLT mellett álló védnökök - így Molnár Ágnes államtitkár, országgyűlési képviselő; Szájer József európai parlamenti képviselő és Fodor Tamás, Sopron polgármestere - az előző 48 órában velük együtt "sokat dolgoztak annak érdekében, hogy megoldást találjunk erre a kérdésre".

A megyei napilap értesülése szerint a zöldhatósági engedélyben egyebek mellett az áll: a rendezvény jövőre már nem tartható meg a Natura 2000 védettség alatt álló területen, idén pedig csak papírpoharat adhatnak a látogatóknak, a kijelölt helyeken kívül nem szabad tüzet gyújtani, a terület védett voltát pedig ki kell táblázni.
 

.