Újra divatba jött a Szomszédok

2015.02.24. 09:56

Janka néniből, a Szomszédok iszákos, csípős nyelvű szereplőjéből népszerű mém lett az interneten. Lenke néni és Taki bácsi, Vágási Feri és Mágenheim doki figurájával pedig pólót lehet rendelni. Úgy tűnik, a Szomszédok nem ment ki a divatból, sőt most lett csak igazán trendi nézni - derül ki a nol.hu cikkéből.

Megalakult az Egymillióan a teljes Szomszédok-epizódokért YouTube-on mozgalom.
A huszonnyolc évvel ezelőtt indult és tizenhat éve véget ért sorozat utóéletét a Szomszédok forever néven alapított, csaknem húszezer kedvelővel működő Facebook-csoport követi nyomon.

Szomszédok újra a képernyőn

- A Szomszédok, mint minden filmalkotás, szerzői jogvédelem alatt áll, és a Magyar Televízió védjegyoltalom alatt álló bejegyzett márkaneve. Az oltalmi jog a tartalom fokozott védelmét követeli meg tőlünk, így amikor a jogszerű keretek nem állnak fenn, élnünk kell a tartalom eltávolíttatásának lehetőségével – válaszolta a nol.hu megkereséséreaz MTVA sajtóosztálya.

Március 15-től újra levetítik az összes fejezetet az M3 csatornán, és a tervek szerint online is elérhető lesz az MTVA-nál. Az 1987–1999 között kéthetente jelentkező sorozat mára kortörténeti dokumentummá vált.

Több mint ezer színész szerepelt a háromszázharmincegy epizódban. Így nem csoda, ha lépten nyomon ismerős arcok bukkannak fel a színházak pódiumán, fesztiválokon, előadásokon.
 

.