Neymar új csapatban?

2015.05.14. 11:48

Neymar Jr. mostantól része a PokerStars családnak, mint a márka nagykövete. Olyan nevekhez csatlakozott, mint a futball fenomén Ronaldo vagy a spanyolok kedvenc teniszezője, a 14 -szeres Grand Slam győztes Rafael Nadal.

A póker a világ legelterjedtebb kártyajátéka, népszerűsége folyamatosan növekszik, ahogy globális elterjedése is ezzel egy időben, amit az online kaszinók erősödése csak gyorsít. A PokerStars a világ legnagyobb virtuális termei közé tartozik és Ronaldo, illetve Nadal után, most Neymar is leigazolt a kaszinó sportolói csapatába, a pókert és a sportot kedvelők nagy örömére.

Neymar élő versenyeken és az online asztalokon is bizonyít majd. A sportoló szerepvállalásával egyszerre két gólt lő, ugyanis részese lesz a Helping Hands - “segítő kezek”: utal a leosztásokra és az angol segítő kéz kifejezésre a név - jótékonysági szerveződés részese is lesz. A szervezet a kaszinó alapításában jött létre és világszerte ott segít, ahol a szükség kívánja. Az alapítvány nem csak pénzt gyűjt a cunamik, földrengések vagy egyéb csapások sújtotta rászorulóknak, hanem ami talán még fontosabb, felhívja a figyelmet ezeknek a céloknak a növekvő fontosságára is.

Jó, de ki az a Neymar?

Neymar ugyan csak 23 éves, de a sportban ez nem mindig mond sokat. Tehetsége már fiatal korában sem volt kérdés és hamarosan egy lapon említették a legnagyobb sztárokkal, mint például Messi, akinek a csapattársa is lett az FC Barcelonában. 43 góljával és 62 játszott meccsével minden idők ötödik legtöbb gólt szerző játékosa a brazil válogatottban, a Guardian szerint a világ hatodik legjobb játékosa. Korábban a FIFA legszebb gólért járó Puskás Díj-át is átvehette.

Neymar 1992-ben született São Pauloban és édesapja szárnyai alatt, tanácsai kíséretében bontakoztatta ki tehetségét. Bár hiba lenne egy embert a pénzben mérni, ebben az esetben mégis jó mérőszám lehet az, hogy a fiatal kiválóság már 15 évesen komoly pénzeket keresett. Családja számára a magasabb életszínvonalat is biztosítani tudta és 17 évesen professzionális szerződése volt akkori klubja, a Santos FC elsőosztályú csapatában. Neymar után természetesen a szponzorok is érdeklődni kezdtek, újabb komoly bevételi forrást jelentve a sportolónak.

Apja egyben menedzsere is maradt és akkor is fia mellett volt, amikor az könnyekben búcsúzott a nemzeti himnuszuk alatt utolsó meccsén a Santosban, hogy Európában építhesse tovább karrierjét a 2014-es FIFA futball világbajnokság előtt.

Neymar minden idők tizedik legdrágább játékosa lett, amikor az FC Barcelona 87 millió euróért vásárolta meg a Santostól, hogy szerződést írjon alá 2018-ig a nélkülözhetetlen focistával. Azóta karrierje töretlen és vagyona is szépen gyarapodik. Ahogy népszerűsége nőtt, úgy egyre komolyabb cégek álltak mögé. 11 éves szponzori szerződést írt alá a Nike-val, hogy aztán bezsebelje kétéves szolgálataiért a 2,4 millió eurót a Panasonictól. Mindent összevetve csak a szponzori díjakból úgy évi 20 millió euró bevétellel tervezhet.

19 évesen lett apuka, ami először félelemmel töltötte el, de később meglátta ennek a szépségét és új kihívásként tekintett a feladatra fiatal kora ellenére.

Játékstílusát Peléhez hasonlítják, amit a szerény sportoló nem igazán szeret maga megtenni, habár számára is példakép a legenda. Maga Pelé is kiváló játékosnak tartja a fenomént, akinek sporttársai, illetve a régi sztárok is - közöttük Messi, Ronaldo és Ronaldinho - egyöntetűen úgy vélekednek, a világ legjobb focistája lesz belőle. Erősségei a nagy gyorsulási képessége, hogy mindkét lábával nagyon ügyes és a labdával való manőverezési, cselezési képessége. Szükség is van a fiatal arcokra, hiszen el kell fogadnunk, hogy az idő múlik és a sztárok sem kivételek ez alól, Beckham sem rúghat már sajnos labdába.

A pókernagykövet

Kompetitív emberként, barátaival is szívesen űzi a nagy népszerűségnek örvendő kártyajátékot. Most  a PokerStars nagyköveteként, magasabb szinten is űzheti ezt a sportot, ha nevezhetjük annak a több képességet is igénylő játékot. Ilyen összehasonlításban közös is akad a sikeres futball játékos és sikeres pókerjátékos modelljében. A mentális erőt hansúlyozni sem kell, de ott a türelem, a többi játékos kiismerése és a fókusz is a listán. Nem is beszélve arról, hogy Neymar imádja a közösségi médiát, szívesen érintkezik a szurkolókkal a közösségi oldalakon és a kamera előtt is meglehetősen komfortosan érzi magát. Mi más kellene még, ami tökéletesebb választássá tesz valakit egy ilyen pozícióra.

Bár ideje korlátozott, így lehet, hogy az elkövetkező időszakban karrierje miatt kevesebbet láthatjuk majd élő versenyeken, a PokerStars online asztalainál neymar-jr néven találkozhatunk vele.

Neymar saját elmondása szerint is kedvenc időtöltése a póker, amit nem csak otthon, barátaival közkedvelt szabadidős tevékenység, hanem csapattársaival is a hosszú utazások során, hogy gyorsabban és jobb hangulatban teljen az idő.

.