Olimpiai vaginatágítás

2016.04.16. 08:31

Kinek mi jut eszébe az olimpiai emblémáról?

Megkérdeztem egy 7 évest, mit lát az olimpiai logóba bele, azt mondta, a képen egy embernek születésnapja van, aki nagyon örül, mert szétverte a pinatát, és rengeteg cukorka hullott ki belőle.

 Fotó: Illyés Tibor (MTI)


A pinatavalójában egy mexikói eredetű, papírból készült, feldíszített tok, ami apró ajándékokat, édességet rejt – ezt a gyerekek a zsúron bekötött szemmel, bottal verik szét. Ugyanezt, simán elképzelem, hogy megtennék egyesek a budapesti olimpiai embléma képi világának megteremtőjével. És hát 15-20 percet talán magam sem sajnálnék a sorban állásra a drága időből, hogy eme nagyszerű programból kivehessem a részem.

Nem, én sem tudnék rajzolni jobbat, szebbet pláne, de vigasztal, hogy ehhez fogható mű legfeljebb is csak akkor születne, ha Salvador Dalí bezabálná Andy Warholt, inna rá öt liter búzasört, arra két csésze langyos kecsketejet, majd szürreálisan telefosná vele Európát. Valahol a magyar határnál aztán kirajzolódna egy hasonlóan színes, alig-figurális, ép ésszel igazából fel sem fogható motívum.

Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpia Mozgalom alapítója és vezetője (b), Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja (b3), Kovács Ágnes, a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó budapesti pályázat sportolói bizottságának elnöke, olimpiai bajnok úszó (j3), Tarlós István főpolgármester (j2) és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (j) leleplezi a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját a Gellért-hegyen rendezett ünnepélyes bemutatón 2016. április 14-én. A Graphasel designstúdió által tervezett emblémának a meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem "újraértelmezve" jelenik meg. MTI Fotó: Illyés Tibor


Persze a semmilyenben az a jó, hogy bármi és bármilyen lehet, mondjuk:

  • csempe a konyhában
  • habokból előbukkanó sellő, amint nyújtózkodik a széttöredezett szivárványban (oh!)
  • Kinder tojásban állva bicikliző figura
  • elhagyott napernyő Siófokon
  • kézben felrobbant konfettiágyú
  • boldog élet – kötelező integrációs elemként – középen egy izmos cigánnyal

Durvulni is ér! Ha a képet feje tetejére állítjuk, akkor valójában annak a sematikus ábrája látható, ahogy valamelyik primitív afrikai törzsnél metszőollóval tágítanak egy vaginát. Ez a kép egyébként az ottani nőgyógyászat, a hatos sárkunyhó falán is kint függ mint orvosi szemléltetőeszköz. Szebb lelkű kertészek megnyugodhatnak: igazából csak egy bimbós fekete tulipánt helyeztek a női nemi szervbe, így népszerűsítve a felújított Alain Delon-filmet, avagy így készülve a közelgő anyák napjára: virággal éspinatával mindent el lehat adni…

Bár Bihardancsháza kisközség lélekszámánál (172 fő) több embert nem nagyon érdekel a budapesti olimpia, a logópályázat már nem volt hiábavaló. Egy országnak szerzett a nyertes egy vidám fél napot.

Bereczki-Csák Helga

Forrás: Cívishír.hu

Az írás a Regon-együttműködés keretében jelent meg oldalunkon.

.