Hirdetés

Vizes vb: A női vízilabda-válogatott ötödik lett

Vizes vb: A női vízilabda-válogatott ötödik lett

2017.07.28. 15:53

A magyar női vízilabda-válogatott az ötödik helyen végzett a budapesti vizes világbajnokságon

Hirdetés

A magyar női vízilabda-válogatott az ötödik helyen végzett a budapesti vizes világbajnokságon, miután a pénteki helyosztón 10-8-ra legyőzte az olasz együttest.

    Eredmény, az 5. helyért:
Magyarország-Olaszország 10-8 (3-2, 3-2, 2-2, 2-2)
--------------------------------------------------
góldobók: Keszthelyi 3, Szilágyi 2, Bujka, Antal, Gurisatti, Csabai, Czigány 1-1, illetve Garibotti, Bianconi 4-4

    A délutáni helyosztónak egyforma eséllyel indulhatott neki mindkét gárda, mivel az utóbbi években rendre kiélezett csatát vívtak egymással a felek, hol az egyik, hol a másik csapat győzött. Ráadásul küzdelmeik többnyire világversenyes érmekért zajlottak, ezért a pénteki mérkőzésükön az is kérdés volt: melyik válogatott tette túl magát a csalódáson, hogy most nem dobogóért, hanem csak az ötödik helyért szállnak vízbe egymás ellen.

    A magyarok tavaly Európa-bajnokok lettek, a riói olimpián pedig negyedikek, az olaszoknak 2016-ban Eb-bronz és olimpiai ezüst jutott, a budapesti előtti utolsó vb-n, 2015-ben Kazanyban pedig utóbbiak harmadikként, előbbiek viszont csupán kilencedikként végeztek. Ugyanakkor az egymással csúcseseményen vívott pólós ütközetek közül az eddigi utolsónak az emléke a mostani vb-házigazda számára maradt meg kellemesnek: a múlt évi, belgrádi kontinensviadal elődöntőjében 10-5-ös magyar diadal született.

    Korábban:
    a 7. helyért:
Görögország-Ausztrália 8-6 (1-0, 4-1, 3-3, 0-2)
       
    Később:
    a 3. helyért:
Oroszország-Kanada 15.00
    döntő:
Egyesült Államok-Spanyolország 20.30

.