Hirdetés

Vizes vb - Magyar versenyzőkért izgulhatunk 400 méter vegyesen
Vizes vb Verrasztó Dávid - MTI Fotó Illyés Tibor

Vizes vb - Magyar versenyzőkért izgulhatunk 400 méter vegyesen

2017.07.30. 13:48

Hosszú Katinka a nőknél legjobb idővel, férfiaknál Verrasztó Dávid a harmadik idővel jutott az esti döntőbe

Hirdetés

Verrasztó Dávid a harmadik idővel jutott az esti döntőbe, Gyurta Gergely viszont csak a 18. lett 400 méter vegyesen vasárnap a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság zárónapján.

    Gyurta a harmadik, Verrasztó pedig a negyedik előfutamban kapott helyet: csak két embert előzött meg, legjobbjától több mint hét másodperccel elmaradva futamában így a nyolcadik lett.
    Ezt követően Verrasztó az 5-ös pályán a szám olimpiai bajnoka, a japán Hagino Koszuke mellett állt rajtkőre, s kiváló versenyzéssel, egy testhossz előnnyel, 4:11.89-es idővel diadalmaskodott.
    "Azt hittem, hogy a japán gyorsabban fog menni, de nem gond, hiszen ott vagyok a döntőben" - mondta Verrasztó, aki hozzátette, nem az volt a nehéz, hogy az eddig hat napban nem úszott, hanem az elmúlt egy év.

A címvédő Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott az esti döntőbe, Jakabos Zsuzsanna pedig a 12. helyen végzett 400 méter vegyesen vasárnap a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság zárónapján.

    Az előfutamokban két magyar közül elsőként Jakabos lépett rajtkőre: a 28 éves úszó végül a hatodik helyen csapott célba 4:41.40-es idővel, amely elmaradt idei legjobbjától.
    Őt követte a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, aki Róma, Barcelona és Kazany után sorozatban negyedik vb-sikerére készül ebben a számban: a hazai közönség előtt már minden éremfajtából egyet-egyet szerzett klasszis azonnal az élre állt, mellúszásban azonban a 6-os pályán úszó japán Simizu Szakiko megelőzte. Gyorson Hosszú ellépett, és érvényesítette a papírformát, egy testhosszal 4:33.90-el - ez csak két tizeddel rosszabb idei legjobb idejénél - ért célba.
    "Az volt a célom, hogy a mellettem lévőt megelőzzem, ez sikerült, ennek örülök, de így is sokan előttem végeztek. Nagyon kemény volt, de kiúsztam magam. Este szurkoljunk nagyon Katinkának!" - mondta rendkívül sportszerűen Jakabos.
    Hosszú szokásához híven csak az esti döntőt követően értékeli teljesítményét.