Hirdetés

Átadták a szombathelyi fedett uszoda új sportrészlegét

Átadták a szombathelyi fedett uszoda új sportrészlegét

2017.12.08. 20:00

A medence 21 méter széles és 33,33 méter hosszú, és 200 főt fogad be a nézőtér.

Hirdetés

Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a szombathelyi fedett uszoda új sportrészlegét - az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a pénteki ünnepség után a HAVK Mladost Zagreb csapatát fogadta barátságos mérkőzésen.

    Az 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medence, a hozzá tartozó 200 fő befogadására alkalmas nézőtérrel, a fedett uszoda és termálfürdő egy teljesen új, hozzáépített részlegében kapott helyet.
    Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere szerint a régi, de szintén megújult uszodarészt a nagyközönség, az újat pedig a sportolók használhatják, ami jelentősen megnöveli az uszoda kapacitását.

    Elmondta, hogy a Modern városok programban a szombathelyi fedett uszodát három fázisban újítják fel és fejlesztik, először az 50 méteres nagymedence és a hozzá tatozó gépészet, az épület szigetelése és nyílászárói újultak meg, második fázisban elkészült a vízilabdázók sportmedencéje, a harmadikban pedig terveik szerint egy családi wellness részleggel bővül a létesítmény.

    Hende Csaba, az Országgyűlés fideszes alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője elmondta: a beruházás megvalósítása - csakúgy mint a Haladás Sportkomplexumé - a szombathelyieknek nem kerül pénzébe, hiszen azt a kormányzat 800 millió forint támogatással, illetve tao-támogatás formájában átengedett adó formájában biztosította.

    A politikus ismét hangsúlyozta: tévesen teszik, akik a sportcélú beruházásokat szembeállítják az egészségügy fejlesztésével, a sport szerinte a prevenciót, a megelőzést, az egészség megtartását szolgálja, ezért a két fogalom közé inkább az egyenlőségjel illik.

    Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke az ünnepségen a szombathelyi vízilabdaélet fejlődését méltatta, amelynek szavai szerint egyik bizonyítéka, hogy az AVUS feljutott az ob I-be.

.