Hirdetés

A Harvard és a Stanford is kapkodott ezután a szombathelyi gimnazista után

A Harvard és a Stanford is kapkodott ezután a szombathelyi gimnazista után

2018.05.05. 08:57

A fiatal tehetségnek köszönhetjük a hazai úszósport első ifjúsági világbajnoki aranyát.

Hirdetés

A sportoló egyébként idén érettségizik a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban és hamarosan az USA-ban folytatja az úszást és a tanulást is. Barta Márton ugyanis immár hivatalosan is az USA egyik vezető közgazdasági egyetemének a hallgatója.

Barta Marci útja Szombathelyről vezetett az első komoly nemzetközi sikerig, a hazai úszósport első ifjúsági világbajnoki aranyáig.

A sportoló - fél évig - gimnáziumi tanulmányait megszakítva Atlanta közelében tanult és sportolt. A fél év során Georgia állam bajnoki címét is megszerezte, középiskolai csapattal pedig megnyerték a helyi diákolimpiát. 13 országos bajnoki címet szerzett, 79 megyei csúcsot tart.

Amerikai útja és elkötelezett sportolása is annak a tervének volt része, hogy vezető amerikai egyetemen szerezzen ösztöndíjat. 30 vezető amerikai egyetem meghívása azt bizonyította, hogy az elképzelése működött. Bár több egyetemtől is ajánlatot kapott, választás végül a Notre Dame egyetemre esett, mert az úszócsapat is professzionális, de az üzleti főiskolája az USA három vezető intézménye között van nemzetközi szinten is.

.