Hirdetés

Labdarúgó vb-2018 - Megszerezte első győzelmét Brazília

Labdarúgó vb-2018 - Megszerezte első győzelmét Brazília

Foci-vb 2018

2018.06.22. 16:17

Costa Rica második vereségével már biztos kieső.

Hirdetés

Második mérkőzésén megszerezte első győzelmét az esélyesek közé sorolt Brazília az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: pénteken, Costa Rica ellen, Szentpéterváron 2-0-ra nyert két hajrában esett góllal.

    Costa Rica második vereségével már biztos kieső.
    E csoport, 2. forduló:
Brazília-Costa Rica 2-0 (0-0)
------------------------
Szentpétervár, 64 468 néző, v: Björn Kuipers (holland)
    gólszerzők: Coutinho (91.), Neymar (97.)
    sárga lap: Neymar (81.), Coutinho (81.), illetve Acosta (84.)

    Brazília:
    ---------
Alisson - Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo - Casemiro, Paulinho (Roberto Firmino, 68.), Philippe Coutinho - Willian (Douglas Costa, a szünetben), Gabriel Jesus (Fernandinho, 93.), Neymar

    Costa Rica:
    -----------
Keylor Navas - Cristian Gamboa (Francisco Calvo, 75.), Giancarlo González, Johnny Acosta, Oscar Duarte,  Bryan Oviedo - Johan Venegas, David Guzman (Yeltsin Tejeda,   84.), Celso Borges, Bryan Ruíz - Marco Urena (Christian Bolanos, 54.)

    II. félidő:
    -----------
    91. perc: Marcelo ívelt a kapu előterébe, Gabriel Jesusról Coutinho elé került a  labda, aki öt méterről, Navas lábai között bepasszolta azt (1-0). 
    97. perc: Douglas Costa passzolt Neymarhoz, aki közvetlen közelről a kapuba lőtt  (2-0). 

    Az első félidő a várakozásoknak megfelelően nagy brazil fölényt hozott, ez azonban meddőnek bizonyult, az elsősorban a beívelésekre építő dél-amerikai csapat csak elvétve találta el a kaput. A jól védekező rivális néha kijött a szorításból, egy-egy veszélyes kontratámadást is vezetett, de a kapuk szinte alig forogtak veszélyben.

    A második játékrész hatalmas brazil helyzetekkel indult, de vagy Navas, vagy a keresztléc, vagy az egyik védő mindig hárítani tudott. A folytatásban is ők irányítottak, az ellenfél csak pillanatokra szabadult ki a saját térfeléről. A 78. percben Neymar lerántásáért előbb 11-est ítélt a bíró, majd a videóelemzés után visszavonta az ítéletét.

    A hajrában továbbra is a brazilok nyomtak, s végül két késői találattal sikerült megtörniük Costa Ricát, s megszerezniük a három pontot.

.