Hirdetés

Labdarúgó-vb 2018 - Nyolcaddöntőbe jutottak a franciák

Labdarúgó-vb 2018 - Nyolcaddöntőbe jutottak a franciák

Foci-vb 2018

2018.06.21. 19:27

Labdarúgó-vb 2018 - Mbappé góljával nyertek.

Hirdetés

Kylian Mbappé góljával a francia válogatott 1-0-ra legyőzte Perut az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, a C csoport második fordulójának jekatyerinburgi mérkőzésén, így a nyolcaddöntőbe jutott, míg a vesztes dél-amerikai együttes már biztosan nem kerülhet a tizenhat közé.


    Eredmény:
    C csoport, 2. forduló:

Franciaország-Peru 1-0 (1-0)
----------------------------
Jekatyerinburg, 32 789 néző, v.: Mohammed Abdulla Mohamed (egyesült arab emírségekbeli)
    gólszerző: Mbappé (34.)
    sárga lap: Matuidi (16.), illetve Guerrero (23.), Aquino (81.)

    Franciaország:
    --------------
Hugo Lloris - Benjamin Pavard, Raphaël Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez - Paul Pogba (Steven Nzonzi, 89.), N'Golo Kanté - Kylian Mbappé (Ousmane Dembélé, 75.), Antoine Griezmann (Nabil Fekir, 80.), Blaise Matuidi - Olivier Giroud

    Peru:
    -----
Pedro Gallese - Luis Advíncula, Christian Ramos, Alberto Rodríguez (Anderson Santamaría, a szünetben), Miguel Trauco - Pedro Aquino, Yoshimar Yotún (Jefferson Farfán, a szünetben) - André Carrillo, Christian Cueva (Raúl Ruidíaz, 82.), Edison Flores - Paolo Guerrero

    I. félidő:
    ----------
    34. perc: Giroud 10 méterről leadott lövését sikerült blokkolnia Rodrígueznek, ám a labda átperdült Gallese kapuson, ami így lett jó Mbappénak, aki két lépésről az üres kapuba lőtt (1-0).

    A franciák hálóőre, a 31 éves Hugo Lloris 100. alkalommal lépett pályára a válogatottban, honfitársai közül hetedikként és első kapusként.

    Az első félidőben a helyzet nélküli, kiegyenlített mezőnyjátékot követően a franciák előtt adódott előbb gólszerzési lehetőség - a 15. perc környékén mindjárt kettő is -, majd tíz perc múlva a peruiak is betalálhattak volna. Guerrero kimaradt ziccere után nem sokkal Mbappé révén megszerezte a vezetést a francia válogatott, amely a szünetig irányította a játékot. Mbappé eddig csak a franciák legfiatalabb pályára lépő játékosa volt a vb-k történetében, immár a legfiatalabb gólszerzőjük is egyben: a támadó (19 év és 183 nap) David Trezeguet (20 év és 246 nap) rekordját döntötte meg.

    A második játékrészben a dél-amerikaiak végig mezőnyfölényben játszottak. A franciák beszorultak a saját térfelükre, ritkán tudtak támadást vezetni, és akkor sem jutottak el a befejezésig. Ellenben a peruiak előtt sorra adódtak a lehetőségek, de egyiket sem tudták gólra váltani. Így - miként az első fordulóban a dánok ellen - a mezőnyfölény nem ért egyenlítést.

.