Hirdetés

Labdarúgó-vb 2018 - A magyarok szerint ők a legesélyesebbek a győzelemre

Labdarúgó-vb 2018 - A magyarok szerint ők a legesélyesebbek a győzelemre

Foci-vb 2018

2018.07.06. 20:57

Vb esélylatolgatások

Hirdetés

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot figyelemmel követő magyarok mintegy harmada szerint Brazília válogatottja nyeri meg a trófeát. 

A Kutatópont reprezentatív felmérésében 750 embert kérdeztek meg, ez alapján a lakosság több mint fele figyelemmel kíséri az idei vb-t. A magyarok körében a világbajnokság kezdetekor favoritnak számító Németország és Spanyolország kiesésével jól láthatóan átrendeződtek a preferenciák.

"A megkérdezettek közel harmada nem tudja, melyik csapatnak szurkoljon vagy nem szurkol egyik továbbjutónak sem" - idézte a szervezet közleménye Székely Leventét, a Kutatópont kutatási igazgatóját.

Közölte: a versenyben maradtak között a brazil és a horvát válogatott a legnépszerűbb (20, illetve 19 százalék szurkol nekik). A legesélyesebbnek egyértelműen Brazília válogatottját tekintik a szurkolók, amelyet minden harmadik megkérdezett (34 százalék) megnevezett várható végső győztesként, míg a sorban következő legesélyesebb Franciaország győzelmével már csak tizedük (12 százalék) számol.

A kutatás kitért a komoly szakmai vitákat kiváltó videobíró alkalmazására is. A válaszadók több mint fele (52 százaléka) teljes mértékben, további háromtizede (30 százalék) inkább egyetért azzal, hogy a mérkőzések igazságosabbak a videobírónak köszönhetően.

"A válaszadók körülbelül ötöde azt (is) gondolja, hogy a videobíró miatt unalmasabbak lettek a meccsek, ugyanakkor összességében egyértelműen többen vannak azok, akik jónak tartják az alkalmazását" - értékelte a kutatás eredményeit Székely Levente.

A vizsgálat 750 fős, országosan reprezentatív mintán készült, telefonos lekérdezéses kérdőív felhasználásával. A kutatás alappopulációját a 18 éves és idősebb lakosok jelentették, az adatfelvétel 2018 júliusában zajlott.

.