Hirdetés

Labdarúgó-vb 2018 - Akár ennyiért is vehet belépőt a francia-belga elődöntőre

Labdarúgó-vb 2018 - Akár ennyiért is vehet belépőt a francia-belga elődöntőre

Foci-vb 2018

2018.07.10. 18:47

Foci-vb 2018 - Áron alul lehet jegyhez jutni a francia-belga elődöntőre.

Hirdetés

Bátorsággal és némi szerencsével áron alul lehet belépőt venni a magyar idő szerint 20 órakor kezdődő szentpétervári elődöntőre, ahol Franciaország és Belgium csap össze egymással az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

    Az MTI tudósítójának szeme láttára egy magyar futballrajongó 400 dollárért jutott hozzá egy második kategóriájú jegyhez, amely névértéken 485 dollárba került. A másnak kincset érő tikettet két német férfi árulta, s egyből úgy kezdték, hogy mutatták a jegy eredeti árát, s közben jelezték, valamivel ezen összeg alatt megválnának tőle. Az alku azonnal megköttetett, a kért 400 dollár megfelelt a vevőnek.
   

 "Kétféle ember ad el jegyet meccsnapon. Vannak a profik, ők magasabb összeget mondanak, mint amennyiért vették, és vannak a jó szándékúak. Utóbbiak rögtön mutatják a jegy névértékét, s csak azért válnak meg tőle, mert csapatuk kiesett, vagy a társaságukból valakinek közbejött valami, s minél gyorsabban túl akarnak adni rajta, hogy mielőbb bejussanak a stadionba" - mondta széles mosollyal az arcán az elődöntős jegy új tulajdonosa.
    

Szavait azonnal alátámasztotta, hogy tíz méterrel odébb újabb "jegyértékesítő" fejjel lefelé mutatta az eladni kívánt tikettet, s kérdésre nem mutatta az eredeti árat, hanem rávágta, hogy 500 dollár. Mint kiderült, egy harmadik kategóriás, eredetileg 285 dolláros jegyet szeretett volna majdnem duplaáron eladni.

 A Zinedine Zidane francia válogatott mezét viselő magyar férfi elárulta, nem először jut be vb-meccsre helyszínen vásárolt jeggyel, saját bevallása szerint a 2006-os vb-fináléra 800 dolláros belépőhöz 1000-ért jutott hozzá, de itt Oroszországban is az egyik negyeddöntőre névértéken vásárolt jegyet egy indiai férfitól. Hozzátette, az oroszországi torna annyiban különleges, hogy egy belépőt mindenképpen legális úton kellett beszerezni, mert ahhoz jár egy úgynevezett Fan ID - ami vízumként is szolgál -, és kizárólag a kettővel együtt lehet a stadionba jutni.

    "Bátraké a szerencse. Otthon a hivatalos magyar jegyértékesítő irodák 1500 eurót kértek ugyanilyen, második kategóriájú jegyért. A fináléra viszont már megvan a jegyem, ezúttal arra nem kockáztattam" - mondta a szurkoló, aki a Luzsnyiki Stadionban vasárnap a két legnagyobb futballhagyományokkal rendelkező nemzetet szeretné látni, ezért angol-francia döntőben reménykedik.

.