Hirdetés

Labdarúgó-vb 2018 - Így készül Horvátország a döntőre

Labdarúgó-vb 2018 - Így készül Horvátország a döntőre

Foci-vb 2018

2018.07.14. 22:07

Foci-vb: Százezer embert várnak hétfőn a horvát Zágrábba.

Hirdetés

Egész Horvátország a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, moszkvai döntőjére készül, melyben a horvát csapat a francia válogatottal mérkőzik meg, ezért országszerte későbbre halasztják a miséket, előadásokat, bezárnak a múzeumok és több élelmiszer-kereskedelmi lánc is jelezte, hogy rövidített munkaidőben tart nyitva - írták a horvát lapok szombaton.

    "Rajtunk a világ szeme" - írta a Jutarnji List című horvát napilap a címlapoldalán, majd arról is beszámolt, hogy egy tucat charterjárat indul vasárnap Zágrábból Moszkvába, a rendőrség 4600 útlevelet adott ki sürgősségi eljárásban, köztük Ante Rebic válogatott játékos édesanyjának is.

Akik maradnak, a szomszédos országokból kapnak erősítést - tette hozzá az újság. A szlovén vasutak azt kérte a horvát partnerétől, hogy a vasárnap délelőtt Ljubljanából Zágrábba tartó vonathoz csatoljanak plusz vagonokat, mert óriási az érdeklődés a jegyek iránt.
   

 Az egész régió izgatott Horvátország döntőbe kerülése miatt - számolt be róla a lap, egy térképpel is illusztrálva és piros-fehér pepitába öltöztette azokat az országokat, amelyek Horvátországnak szurkolnak, köztük Magyarországot, Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát és a volt jugoszláv tagállamokat is Szerbia kivételével. 
  

  "A büszkeség napjai" - hirdeti címlapján a Vecernji List című legolvasottabb horvát napilap. 
 

   A horvát kormány Twitter-oldalán arra kérte a munkáltatókat, tegyék lehetővé alkalmazottaik számára, hogy részt vehessenek a horvát labdarúgó-válogatott hazatérésére rendezett ünnepségen.

Százezer embert várnak hétfőn a horvát fővárosba. Több városból indulnak szurkolói buszok Zágrábba, a vasúttársaság pedig 50 százalékos kedvezmény hirdetett a retúrjegyekre. 
  

  A válogatott a repülőtérről nyitott tetejű buszon érkezik majd a Jelasics térre, Zágráb főterére, ahol együtt ünnepel a szurkolókkal. Ezt követően a válogatott játékosok és Zlatko Dalic edző hivatalosak az elnöki hivatalba, ahol Kolinda Grabar-Kitarovic államfő kitüntetésben részesíti őket.

.