Labdarúgó-vb 2018 - Ők az esélyesek a döntőn

Foci-vb 2018

2018.07.14. 17:27

A magukat labdarúgás szerelmeseinek valló franciák így látják.

A franciák 82 százaléka szerint a válogatottuk le fogja győzni a horvátokat az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjében - derül ki az Elabe közvélemény-kutatóintézet felmérésből, amelyet a BFM francia hírtelevízió ismertetett csütörtökön.

    A torna kezdetén a franciáknak még csak alig 28 százaléka bízott abban, hogy a Kékek világbajnokok lehetnek. Hat mérkőzéssel később, a belgák felett a keddi elődöntőben aratott 1-0-s győzelem után viszont a franciák jelentős többsége biztos abban, hogy a válogatott 1998 után ismét világbajnok lesz. 
 

A felmérés szerdán, még a Horvátország-Anglia elődöntő előtt készült, s az ellenféltől függően változott akkor a franciák bizalma a csapatukban. 

Anglia-Franciaország döntő esetén a franciák 73 százaléka számított francia vb-aranyra, a horvátokkal szemben viszont a megkérdezetteknek már 82 százaléka érezte azt, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitány csapata lesz a világbajnok.

A magukat a labdarúgás szerelmeseinek valló franciák közül pedig 90 százalék állította, hogy a francia válogatott le fogja győzni a horvátokat vasárnap.
 

A felmérésből azt is kiderült, hogy a lakosságnak maga a válogatott vált a  kedvencévé, 90 százalék "nagyon motiváltnak" látja a csapatot, 85 százalék szerint a játékosok "szimpatikusak és szolidárisak egymással", de ugyanennyien "komolynak" is látják őket. 74 százalékuk szerint közel állnak az átlagemberekhez, és 72 százalékuk szerint szerénységet mutatnak.

A francia-horvát világbajnoki döntő vasárnap 17 órakor kezdődik Moszkvában.

.