Hirdetés

Labdarúgó NB I - Az FTC továbbra sem vesztett, a Kisvárda pedig nem szerzett pontot
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Labdarúgó NB I - Az FTC továbbra sem vesztett, a Kisvárda pedig nem szerzett pontot

Labdarúgó NB I

2018.08.11. 22:13

A Ferencváros a papírformát igazolva legyőzte a hazai pályán az első élvonalbeli mérkőzését játszó Kisvárdát

Hirdetés

A Ferencváros a papírformát igazolva legyőzte a hazai pályán az első élvonalbeli mérkőzését játszó Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombati játéknapján.

    Ezzel az éllovas vendég fővárosiak továbbra is százszázalékosak, míg az újonc kisvárdaiak - akik mintegy hatvan percet emberhátrányban, ebből tízet kettővel kevesebben játszottak -, a mezőnyben egyedüliként még mindig nem szereztek pontot és gólt sem.
    A hazaiakat a távozott Kondás Elemér vezetőedző korábbi segítői, Erős Gábor és Kocsis János készítették fel a találkozóra, de ezután - a korábbi bejelentésnek megfelelően - Dajka László veszi át az irányítást.

    OTP Bank Liga, 4. forduló:
Kisvárda Master Good-Ferencváros 0-2 (0-0)
-------------------------------------------
Kisvárda, 2850 néző, v.: Pintér
    gólszerzők: Leandro (55.), Lanzafame (75., 11-esből)
    piros lap: Sinder (33.), Beriosz (83.)
    sárga lap: Sinder (33.), Gosztonyi (43.), Vári (77.), illetve Heister (73.), Lanzafame (82.)

    Kisvárda Master Good:
    ---------------------
Felipe - Ene, Parcvanija, Beriosz, Vári (Anderson, 78.) - Lucas - Hej, Karaszjuk (Sassá, 64.), Mitosevic, Gosztonyi (Horváth Z., 71.) - Sinder

    Ferencváros:
    ------------
Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Heister - Gorriarán, Leandro (Rodríguez, 80.) - Varga R. (Böde, a szünetben), Bőle (Spirovski, 73.), Petrjak - Lanzafame

    Telt ház, közel háromezer néző előtt kezdődött meg a kisvárdai stadionavató, melyet többek között pályaszentelés és a kezdőrúgásnál lánykérés előzött meg.

    A Ferencváros fölényben futballozott az első félidőben, jóval többet kezdeményezett, mint ellenfele, komoly helyzeteket is kialakított, de ekkor még nem tudott előnybe kerülni. A 27. percben úgy tűnt, hogy Felipét, a hazaiak kapusát le kell cserélni, miután egy kivetődésnél csapattársa, Ene térddel eltalálta a fejét. A csapatorvos jelezte, hogy váltani kellene, de a brazil hálóőr ragaszkodott hozzá, hogy a pályán maradjon. Szüksége is volt rá együttesének, a folytatásban is több nagy védést mutatott be.

    Bő tíz perccel a félidő vége előtt emberhátrányba került a Kisvárda, mert Sinder miután sárga lapot érően fellökte Leandrót, a játékvezető arcába üvöltött úgy, hogy a homlokát hozzá is érintette, amiért Pintér kiállította őt. Ennek ellenére éppen az utolsó percekben jutott el többször is az FTC kapujához a Kisvárda.

    A második félidő elejét megnyomta az FTC, sorra vezette támadásait, ennek eredményeként Leandro csúsztatásával hamarosan összejött a vezető gól. A létszámhátrányban lévő Kisvárda erejéből csak a rombolásra futotta, míg a később is aktívabb fővárosi csapat Lanzafame büntetőjével eldöntötte a három pont sorsát. A hajrára még tovább fogyatkozott a hazai együttes, Berioszt a 83. percben azonnal kiállította a játékvezető, amikor magasra emelt, nyújtott lábbal talppal a labdával együtt eltalálta Rodríguez fejét is.

.