Torna Eb - Az Európa-bajnok tornász Dévai Boglárka már a világbajnokságra készül

Torna Eb

2018.08.09. 06:57

Torna Eb - Dévai Boglárka izgatottan várja a világbajnokságot

A vasárnap ugrásban Európa-bajnoki címet nyert tornász, Dévai Boglárka egy hét szünet után hamarosan megkezdi a felkészülést az október végén kezdődő dohai világbajnokságra.

 A tornasport hagyományos versenynaptára szerint tavasszal rendezik az Európa-bajnokságot, ősszel pedig a világbajnokságot, idén viszont nagyon közel került a kettő egymáshoz, ezért a sikeres glasgow-i kontinensviadalt követően a szombathelyi sportoló csak egy hetet pihenhet. A magyar szövetség hírlevelében Dévai úgy fogalmazott, örült a változásnak, ami tökéletes volt számára, hiszen így tavasszal le tudott érettségizni.

Hozzátette, a rövid szünet után egyáltalán nem lesz nehéz visszatérni az edzésekhez, mert ez a remek eredmény segít, energiát és lökést adott neki.
Az október 25. és november 3. között Dohában sorra kerülő világbajnokságot illetően úgy fogalmazott, már most izgatottan várja.

 "Ha sikerül az ugrásaimat bemutatni, méghozzá jobban kivitelezve, mint az Európa-bajnoki döntőben, nagyon kíváncsi vagyok, ezzel hová tartozom a világbajnoki mezőnyben.

Tavaly bokaszalag-sérüléssel lettem 14., ezért van bennem egy plusz kíváncsiság: ha egészséges leszek, és jól tudok versenyezni, akkor hová sorolnak a bírók?" - mondta Dévai Boglárka, aki szeptember 21-23. között elindul a szombathelyi világkupa-versenyen is.

.