Hirdetés

Magyar-görög - Kovács Rossit dicséri, Sallai szerint ez fordulópont lehet
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Magyar-görög - Kovács Rossit dicséri, Sallai szerint ez fordulópont lehet

Nemzetek Ligája

2018.09.12. 06:57

Kovács István Marco Rossit szövetségi kapitányt dicsérte.

Hirdetés

Kovács István Marco Rossit szövetségi kapitányt dicsérte a görögök felett aratott keddi 2-1-es Nemzetek Ligája-sikert követően, míg Sallai Roland szerint ez a győzelem fordulópont lehet a magyar labdarúgó-válogatott életében.

    "Azt követően, hogy a szövetségi kapitány magára vállalta a finnországi vereséget, most minden dicséret őt és a szakmai stábot illeti, mert egy olyan taktikát talált ki erre a mérkőzésre, amellyel a csoport legjobbja ellen tudtunk eredményesek lenni" - nyilatkozta Kovács István, aki szombaton Tamperében hibázott - az ő labdavesztését követően szerezték a hazaiak a találkozó egyetlen gólját -, most azonban ő készítette elő a labdát a győztes találatot szerző Kleinheisler Lászlónak. "Jól reagált a csapat a kudarcra, köszönjük a szurkolóknak a bíztatást, remélem újra egymásra találnak a válogatottal, mert ez a sport valójában értük van, és csak velük együtt lehetünk mi is sikeresek. Egy a zászló egy a csapat" - tette hozzá a Mol Vidi támadója.
    Kleinheisler László rövid annyit mondott, nagyon jó munkát végeztek az együtt töltött kilenc napban, innen kell folytatniuk.
    Az első gólt szerző Sallai Roland kiemelte, sokat gyakorolták azt a mozgást, amikor a támadók lekészítik a labdát, egy ilyen szituáció végén talált be először a nemzeti csapat színeiben. "Azt gondolom jó úton van a csapat, ez egy fordulópont lehet. Nagyon jó az, amit az új szakmai stáb hozott" - jelentette ki a Freiburg támadója.
    A csapatkapitány Szalai Ádám a hozzáállás fontosságát emelte ki: "Egy csapat csak akkor lő ilyen gólokat, ha mindenkinek ilyen a hozzáállása, így védekezik, és a legkisebb szituációból is a legtöbbet akarja kihozni. Nekem is volt olyan karrierem során, hogy hosszú ideig nem jött be semmi, de mindig szorgalmas voltam és olyan volt a hozzáállásom. Egy idő után mindig visszakapja az ember a sorstól" - nyilatkozta a Hoffenheim csatára. Hozzátette, magatartásból mindenki előtt le a kalappal, hiszen nem voltak könnyű helyzetben a finnországi vereség után. "Ez egy jó kezdet, amire lehet építkezni" - jegyezte meg.
    Lang Ádám elmondta, nagyon fontos volt a győzelem, amivel a gárda versenyben maradt a Nemzetek Ligájában. Hangsúlyozta, a görög válogatott, főként a második félidőben, ugyan fölényben futballozott, de jól zárták le a területeket és nem engedték helyzetbe kerülni riválisukat.
    A magyarok 1987 októbere után nyertek újra tétmérkőzésen a görögök ellen, míg 2018-ban négy vereség és egy döntetlen után első győzelmüket aratták.
    A nemzeti csapat két idegenbeli összecsapással folytatja szereplését a Nemzetek Ligájában: október 12-én a görög, három nappal később pedig az észt együttes vendége lesz.

.