Hirdetés

Férfi vízilabda világliga - Könnyed hazai sikerrel rajtolt a magyar válogatott
MTI Fotó Mészáros János

Férfi vízilabda világliga - Könnyed hazai sikerrel rajtolt a magyar válogatott

MTI

2018.10.24. 22:58

Férfi vízilabda világliga, 1. forduló:

Hirdetés

A magyar vízilabda-válogatott rendkívül könnyedén, 17-9-re győzte le Szolnokon a német csapatot a férfi vízilabda világliga - egyben Európa Kupa-selejtező - szerdai rajtján.

    
    Férfi világliga, 1. forduló:
Magyarország-Németország 17-9 (3-1, 5-2, 4-2, 5-4)
--------------------------------------------------
a magyar gólszerzők: Bátori 3, Varga Dé. Jansik D., Zalánki, Hárai, Jansik D. 2-2, Jansik Sz., Manhercz, Kovács G., Német 1-1

    A magyar válogatottba több mint egy év után visszatért az olimpiai bajnok Varga Dénes, valamint a világbajnok Hárai Balázs, s rögtön az első hazai akcióból tevékeny részt vállaltak: utóbbi centerből ötméterest harcolt ki, amelyet előbbi érékesített. A németek gyorsan egyenlítettek, de a nagy fölényben vízilabdázó magyar csapat Jansik Dávid és Vámos Márton bombáival növelte előnyét.
    A második felvonásban futószalagon jöttek a magyar gólok a szolnoki uszodában, a nagyszünetben már ünnepelt a hazai közönség (8-3).
    A magyarok a folytatásban sem álltak le és rendkívül könnyedén diadalmaskodtak a német csapat felett, amellyel az elmúlt években többször is megszenvedtek.

    A magyarok további programja:
    november 13.:
Oroszország-Magyarország
    december 11.:
Magyarország-Málta
    január 29.: 
Németország-Magyarország
    február 19.:
Magyarország-Oroszország
    március 12.:
Málta-Magyarország

    A világliga európai selejtezőjében négy négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, minden kvartettből az első két helyezett jut az Európa Kupa április 5. és 7. között sorra kerülő nyolcas döntőjébe, innen az első három képviselheti a kontinenst - és adott esetben a rendező - a világliga Szuperdöntőjében.