Hirdetés

Labdarúgó NB I - A 10. forduló szombati eredményei
Labdarúgó NB I - Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Labdarúgó NB I - A 10. forduló szombati eredményei

2018.10.06. 21:13

Hirdetés

Labdarúgó NB I - Sima hazai győzelemmel folytatódott a Paks jó sorozata

A Paks magabiztos játékkal 4-1-re nyert szombaton a vendég Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában.

    A hazai csapat sorozatban hetedik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen, ezek közül négyen mind a három pontot begyűjtötte.

    OTP Bank Liga, 10. forduló:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 4-1 (3-1)
---------------------------------------
Paks, 800 néző, v: Radványi
    gólszerzők: Hahn (15.), Remili (18.), Gévay (42., 92.), illetve Horváth Z. (30.)
    sárga lap: Egerszegi (38.), illetve Gosztonyi (71.), Anderson (84.), Ene (89.)

     Paksi FC:
    ---------
Nagy G. - Kulcsár D., Gévay, Fejes, Báló - Kecskés - Haraszti (Horváth P., 89.), Bertus, Egerszegi, Remili (Bartha, 84.) - Hahn (Simon A., 77.) 

     Kisvárda Master Good:
    ---------------------
Felipe - Melnik, Ene, Vári, Anderson - Lucas (Sassá, 68.), Protic - Gosztonyi (Minca, 80.), Misic, Ilic (Karaszjuk, 61.) - Horváth Z.

 Aktívan kezdett a Paks, de csak negyedóra elteltével alakított ki nagy helyzeteket, akkor viszont többet is, és három percen belül két gólt szerzett. Ezután visszább húzódott a saját térfelére, átengedte a területet a vendégeknek, akik szögletet követő fejessel szépítettek.

A félidő hajrájára ismét eljutott a kisvárdai kapuig a hazai együttes, és szabadrúgás után szintén fejessel növelte előnyét. Mivel a paksiak második találatát is szöglet előzte meg, a négyből három gól rögzített helyzetből esett.
 
A második félidőben a Kisvárda nem találta a fogást ellenfelén, így nem volt komoly esélye, hogy felzárkózzon. A hazaiak továbbra is stabilan, szervezetten futballoztak, jól védekeztek, és több szép akciót vezettek. A ráadásban megint egy szögletből még egy gólt szereztek, így összességében kontroll alatt tartva a mérkőzést jó játékkal magabiztosan győztek.

………………………………………………

Labdarúgó NB I - Kikapott a Haladás Mezőkövesden

A Mezőkövesd 2-0-ra legyőzte a vendég Szombathelyi Haladást a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának szombati játéknapján.

A hazaiak sorozatban harmadszor nyertek saját közönségük előtt, míg a vendégek egymás után harmadik alkalommal szenvedtek vereséget a bajnokságban.

Eredmény: 
OTP Bank Liga, 10. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
----------------------------------------------------------
Mezőkövesd, 2168 néző, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Molnár (7.), Koszta (92. - 11-esből)
sárga lap: Cseri (15.), Pillár (45.), illetve K. Mészáros (23.), Bosnjak (56.), Kolcak (64.), Tamás (77.)
 
    Mezőkövesd:
    -------------
Dombó - Farkas D., Pillár, Szalai, Vadnai - Mevongou, Szeles - Cseri (Koszta, 78.), Vajda (Hudák, 89.), Molnár (Katanec, 84.) - Drazic
    
    Haladás:
    --------
Király - Habovda, Kolcak, Tamás, Bosnjak - K. Mészáros (Bamgboye, 79.), Jagodics, Rácz, Halmosi (Németh, 61.) - Priskin, Gaál (Grumic, 69.)
 
A kezdés után hét perccel szerzett vezető találat megnyugtatta a hazai együttest, amely az előny birtokában leginkább a védekezésre koncentrált, és átadta a kezdeményezés lehetőségét a vendégeknek. A nem túl nagy iramú meccsen a Haladás rendületlenül próbálkozott, de a felállt kövesdi védelmet a szünetig nem tudta átjátszani.
 

Fordulás után nem sokat változott a játék képe: a szombathelyieknél volt többet a labda, ugyanakkor a sorozatos pontatlanságok miatt valódi veszélyt nem jelentettek a hazaiak kapujára. A Haladásnak nem sikerült egyenlítenie, sőt, a hosszabbításban a Mezőkövesd tizenegyesből végleg eldöntötte a három pont sorsát.

.