Hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott szeptemberben Montenegróban játszik

Labdarúgó-válogatott

MTI

2018.12.13. 22:37

A montenegróiak jelenleg 44. helyen, hét pozícióval a magyarok előtt állnak a világranglistán.

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 5-én Podgoricában a montenegrói csapattal játszik barátságos mérkőzést.

Mivel a nemzeti együttes a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének december 2-i sorsolásán ötcsapatos csoportba került, a kijelölt tíz játéknap közül kettőn nem lép pályára: a szeptemberi és a novemberi dupla fordulóban csak egy Eb-selejtezőt játszik. 

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint "így ezekben a hónapokban felkészülési mérkőzéseket is játszik Marco Rossi együttese", az első ellenfelet pedig megtalálta Montenegró révén.
    

"A montenegróiak elleni mérkőzés előtt már az Eb-selejtező sorozat felénél járunk majd, addigra jobban látjuk a helyzetünket a csoportunkban" - mondta az mlsz.hu-n az olasz szakvezető. 
   

 "Nagy kísérletezést nem tervezünk a podgoricai mérkőzésre, amely azonban kitűnő lehetőség lesz arra, hogy még jobban felkészüljünk a szlovákok elleni, budapesti meccsre" - tette hozzá.
    

A szakember kifejtette, kevés idő van a közös gyakorlásra, ebből a szempontból nagy segítség lesz a most lekötött összecsapás, mivel így a válogatott tét nélkül tud olyan mérkőzést játszani, amelyen gyakorolhatja a taktikát.
   

 "A montenegrói válogatott erős csapat, előttünk áll a világranglistán, és olyan klasszisokkal rendelkezik, mint a Monacóban futballozó Stevan Jovetic, az Atlético Madridban szereplő Stefan Savic, vagy a Laziót erősítő Adam Marusic. A novemberi felkészülési mérkőzés ellenfelének megtalálásán is dolgozunk, jövő év elején várhatóan teljes lesz a programunk" - mondta Rossi.
    

A magyarok eddig kétszer barátságos mérkőzésen játszottak Montenegró válogatottjával: 2007 márciusában a házigazdák történetének első válogatott meccsén, Podgoricában 2-1-es hazai siker, majd 2008 augusztusában a budapesti "visszavágón" 3-3-as döntetlen született.
    

A montenegróiak jelenleg 44. helyen, hét pozícióval a magyarok előtt állnak a világranglistán.