Hirdetés

Férfi röplabda Eb-selejtező - Itt van a magyar férfi röplabda-válogatott kerete

Férfi röplabda Eb-selejtező - Itt van a magyar férfi röplabda-válogatott kerete

MTI

2018.12.10. 23:28

Változott a januári Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi röplabda-válogatott kerete.

Hirdetés

Egy helyen változott a januári Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi röplabda-válogatott kerete.

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) tájékoztatása szerint a szövetségi kapitány Bogdan Tanase a center Banai Máté helyett klubtársát, az ugyancsak kazincbarcikai Dudás Tamást hívta be. A változtatás oka, hogy az eredeti névsorban mindössze egy liberó - Gebhardt Áron - szerepelt.

A 31 éves Dudás most lesz először tagja a nemzeti csapatnak.
A keret egyik fele december 18-án, Kazincbarcikán kezdi meg a felkészülést, majd december 26-án estétől már a teljes csapat folytatja a munkát a Don Bosco Sportcsarnokban.

A selejtező F csoportjában szereplő magyarok az augusztusi négy mérkőzésükön egyszer nyertek és háromszor veszítettek, de még így is van esélyük kijutni a jövő évi, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában sorra kerülő Eb-re.

A csoport tagja még Ukrajna, Macedónia és Svájc.

A magyarok január 5-én a svájciakat fogadják Kazincbarcikán, majd négy nappal később Macedóniában zárják a sorozatot.
A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe.

A magyar férfi röplabda-válogatott kerete:

Baróti Árpád (ütő, Narbonne Volley - francia), Blázsovics Péter (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika), Bozóki Bence (ütő, Fino Kaposvár), Dávid Csanád (ütő, Steaua Bucuresti - román), Dudás Tamás (liberó, Vegyész RC Kazincbarcika), Flachner Dániel (center, Pénzügyőr), Gebhardt Áron (liberó, Vegyész RC Kazincbarcika), Gergye Roland (ütő, Galatasary - török), Juhász Péter (center, Vegyész RC Kazincbarcika), Keen Cameron (feladó, Fino Kaposvár), Magyar Bálint (feladó, Pénzügyőr), Németh Szabolcs (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika), Szabó Alpár (center, Herrsching - német), Szabó Dávid (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika)
 

A magyarok további programja:

január 5.: Magyarország-Svájc, Kazincbarcika 15.00
január 9.: Macedónia-Magyarország, Szkopje 20.15

.