Hirdetés

Vívó Eb - Bronzérmes lett a férfi párbajtőrcsapat
MTI/Illyés Tibor

Vívó Eb - Bronzérmes lett a férfi párbajtőrcsapat

MTI

2019.06.21. 17:12

A párbajtőrözők a magyar küldöttség harmadik érmét szerezték a németországi Eb-n.

Hirdetés

Bronzérmet nyert a Rédli András, Siklósi Gergely, Berta Dániel, Koch Máté összeállítású férfi párbajtőrcsapat a düsseldorfi Európa-bajnokságon.

A versenynap elején a magyarok taktikus vívással győzték le könnyedén a cseheket, majd kicsit szorosabb mérkőzésen a két egyéni érmessel felálló olaszokat. A döntőért a címvédő oroszokkal csaptak össze, és színvonalas ütközetben minimális különbséggel, hosszabbításban esett tussal maradtak alul. Így utoljára a bronzéremért léphettek pástra. 

Az észtek ellen ugyanolyan koncentráltan vívtak, mint korábban, egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük. Berta az első asszóban 3-1-re verte Sten Priinitset, majd percekig állt a mérkőzés, mert a kijelzőkön Larisza Korobejnyikova és Ysaora Thibus neve, az orosz-francia női tőr döntő egyik párosítása jelent meg. A kényszerszünet nem zavarta meg a magyar csapatot, fokozatosan növelte előnyét, amely az utolsó asszóban, Rédli és Priinits párharcának elején már 13 találatnyi volt. A végére - bár közben volt hét is - 11 maradt a különbség.

Berta plusz 6-tal, Rédli plusz 5-tel zárt, Siklósi pedig ugyanannyi tust adott, mint amennyit kapott. 

A párbajtőrözők a magyar küldöttség harmadik érmét szerezték a németországi Eb-n. Hétfőn a kardozó Márton Anna harmadik lett, csütörtökön pedig a Márton, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca összeállítású női kardcsapat ezüstöt nyert.

Eredmények

A 16 között:

Magyarország-Csehország 45-26

Negyeddöntő:

Oroszország-Németország 36-26
Magyarország-Olaszország 33-28
Észtország-Lengyelország 45-30
Dánia-Svájc 39-38

Elődöntő:

Oroszország-Magyarország 24-23
Dánia-Észtország 40-32

A 3. helyért:

Magyarország-Észtország 36-25

.