Hirdetés

Vízilabda Eb - Negyeddöntőbe jutott a magyar férfi válogatott
MTI/Szigetváry Zsolt

Vízilabda Eb - Negyeddöntőbe jutott a magyar férfi válogatott

Vízilabda Eb

MTI

2020.01.18. 21:27

Hirdetés

Annak fényében, hogy a "közte húsz" volt a cél, jól kezdett a magyar válogatott, hiszen nyolc perc alatt fél tucat gólt szerzett, és egyet sem kapott.

Mindössze három perc telt el a második negyedből, amikor a közönség már tízet számolt a máltaiakra, akiknek a dolgát csak nehezítette, hogy a kapuban Nagy Viktor is maximálisan koncentrálva minden lövést hárított, így a magyar válogatott egyre közelebb került céljához (13-0).

A célt egy perccel a harmadik felvonás vége előtt Mezei Tamás góljával érte el a csapat, amelynek a kapuja még mindig érintetlen volt. A zárófelvonás egyetlen kérdése az volt, hogy meglesz-e az Eb-k történetének legnagyobb arányú győzelme, ehhez 27 gólra volt szükség - a rekordot 2018-ban Barcelonában a görögök állították fel a törökök elleni 27-1-es sikerrel -, végül "csak" csúcsbeállítás született.

Az Eb-k történetében 2001 óta először fordult elő, hogy egy mérkőzésen az egyik csapat nem szerzett gólt, akkor ugyancsak Budapesten a spanyolok 4-0-ra győzték le a hollandokat.
"Egyszerű dolgokat beszéltünk meg, persze a megvalósítás nem olyan egyszerű" - kezdte értékelését Märcz Tamás.

"Nem nagyon emlékszem olyanra, hogy valakit nullán lehet tartani, ami most nagyon fontos volt, hiszen Máltának sem lenne könnyű huszonhat gólnál többet lőni. Csapatként funkcionáltak a játékosok, nehéz helyzetbe kényszerítették a máltaiak lövőit, ami pedig kapura ment, azokat Nagy Viktor védte"

- mondta a kapitány, aki megjegyezte, most elsősorban a negyeddöntőre készülnek majd. A lehetséges ellenfelekről azt mondta, a georgiaiak számára óriási siker a továbbjutás, míg a párharc esélyesei ugyan az oroszok, de ők szombaton kikaptak a románoktól. Hozzátette, a 2017-es hazai rendezésű világbajnokságon is tudott egy nap pihenőt adni a csapatnak, ami akkor nagyon jót tett az együttesnek, ezért várhatóan most is így jár majd el.

A csoport másik mérkőzésén:
Spanyolország-Törökország 24-7 (5-3, 6-1, 8-1, 5-2)

A csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 7 pont (56-16), 2. Spanyolország 7 (58-25), 3. Törökország 3, 4. Málta 0

.