Tokió 2020 - Tizenhat fős kerettel újabb felkészülésnek vág neki a női vízilabda-válogatott

MTI

2020.02.18. 20:27

A selejtezőt március 8. és 15. között rendezik meg.

Tizenhat fős kerettel kedden (ma) kezdi meg a felkészülést a magyar női vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai selejtezőre.

A szövetség honlapjának beszámolója szerint ennek keretein belül találkozik majd a csapat egy hét múlva Szentesen Hollandiával a világliga selejtezőjében.
Azzal, hogy a magyar együttes a januári, budapesti Európa-bajnokságon harmadik lett, és így nem tudott olimpiai kvótát szerezni, a B-opció lép életbe, a márciusi olimpiai selejtező miatt átalakul a bajnoki program. Újabb felkészülés veszi kezdetét, melyet majd a Tokióra készülő ausztrál válogatottal közös edzések is segítenek - írja az mvlsz.hu.

Az olaszországi selejtezőn, az utolsó kvótaszerző tornán a magyar válogatott az Eb-n hatodik görögökkel, valamint az izraeliekkel, az új-zélandiakkal és egy ázsiai csapattal szerepel egy csoportban. Az, hogy melyik ázsiai csapatok utaznak a tornára, még nem dőlt el, a koronavírus-járvány miatt ugyanis tisztázatlan a kontinens olimpiai selejtezős tornájának sorsa.

Mivel az afrikai kontinens legjobbja, a Dél-afrikai Köztársaság jelezte, hogy vállalja a tokiói részvételt, a trieszti tornáról csak a két döntős szerez kvótát.
A selejtezőt március 8. és 15. között rendezik meg, a csoportküzdelmek után negyeddöntőkkel folytatódik a viadal.

 A csoportok:
    A csoport:
Hollandia, Franciaország, Olaszország, Ázsia 2, Szlovákia

    B csoport:
Görögország, MAGYARORSZÁG, Izrael, Új-Zéland, Ázsia 1

A női válogatott 16-os kerete:
kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Eger)

mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

.