Labdarúgó NB I - A 3. forduló mérkőzései, időpontjai - Előzetes

Labdarúgás

MTI

2020.08.27. 13:37

Labdarúgó NB I - BL-továbbjutása után Zalaegerszegen lép pályára a címvédő FTC.

A címvédő Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjében aratott bravúros győzelme után Zalaegerszegen lép pályára a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

    A zöld-fehérek szerdán 2-1-re győztek az esélyesebbnek tartott skót bajnok Celtic Glasgow vendégeként, de ünneplésre nem sok idejük marad, mivel vasárnap első győzelmükért lépnek pályára a bajnokságban azután, hogy a nyitókörben csak döntetlent játszottak az újonc MTK Budapest elleni örökrangadón, majd a második fordulós meccsüket elhalasztották. A kék-fehérek szintén nyeretlenek, de egyben veretlenek is az NB I új idényében, mindkét találkozójuk pontosztozkodással zárult.

A Diósgyőri VTK a mezőny egyetlen százszázalékos csapata, igaz csak egyetlen meccset játszott, mert az FTC elleni összecsapását elhalasztották. A pénteki nyitómérkőzésen nem lesz könnyű megőriznie makulátlan mérlegét, mivel a kiválóan rajtoló MTK-t látja vendégül, amely kifejezetten jó játékkal, veretlenül - egy-egy győzelemmel és döntetlennel - zárta a bajnok FTC és a kupagyőztes Honvéd elleni fővárosi rangadóját.

Az Európa-ligában csütörtökön bemutatkozó mindhárom csapat, a MOL Fehérvár FC, a Budapest Honvéd és a Puskás Akadémia vasárnap lép pályára. A legutóbb ezüstérmes székesfehérváriak meglepetésre két döntetlennel kezdték az új szezont, így mindenképpen illene javítaniuk az újonc Budafoki MTE vendégeként, amely négy pontot gyűjtött eddig, azaz még nem kapott ki. A kispestiek mérkőzése is kifejezetten érdekesnek ígérkezik, méghozzá vezetőedzőjük, Bódog Tamás miatt, aki a Honvéd soron következő vendégétől, a Kisvárdáról érkezett nyáron.

A Puskás Akadémiára kiváltképpen nehéz feladat vár. Egyrészt amíg a Fehérvár és a Honvéd hazai pályán vívja EL-selejtezőjét, addig a felcsútiak svédországi szereplésük után fogadják a veretlen Újpestet, másrészt nem lehet tudni, hogy kik léphetnek pályára, mivel a csapatból többen koronavírussal fertőződtek. Éppen a járvány miatt ráadásul mindkét találkozójukat elhalasztották az NB I-ben, azaz vasárnap mutatkoznak be az élvonal új idényében.
    Az egyetlen szombati összecsapáson, a Paks és a Mezőkövesd célja is az első győzelem megszerzése lesz.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
péntek:

Diósgyőri VTK-MTK Budapest 20.00
szombat:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 20.30

ZTE FC-Ferencvárosi TC 17.45
Budafoki MTE-MOL Fehérvár FC 17.45
Puskás Akadémia FC-Újpest FC 20.00
Budapest Honvéd-Kisvárda Master Good, Új Hidegkuti Nándor Stadion 20.00

A tabella:
 1. MTK Budapest                 2  1   1   -      4-2   4 pont
 2. Budafoki MTE                 2  1   1   -      3-2   4
    Újpest FC                    2  1   1   -      3-2   4
 4. Diósgyőri VTK                1  1   -   -      2-1   3
 5. MOL Fehérvár FC              2  -   2   -      4-4   2
    ZTE FC                       2  -   2   -      4-4   2
 7. Ferencvárosi TC              1  -   1   -      1-1   1
 8. Mezőkövesd Zsóry FC          2  -   1   1      2-3   1
    Paksi FC                     2  -   1   1      2-3   1
10. Puskás Akadémia FC           0  -   -   -      0-0   0
11. Kisvárda Master Good         1  -   -   1      1-2   0
12. Budapest Honvéd              1  -   -   1      1-3   0

.