EURO-2020 - A nyitómérkőzésen debütál a megújult M4 Sport stúdió

MTI

2021.06.09. 19:55

Pénteken a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzése, a Törökország-Olaszország összecsapást megelőző felvezető műsorral debütál az M4 Sport megújult stúdiója.

Az Eb 51 mérkőzéséből a budapesti Puskás Arénában és a müncheni Allianz Arénában sorra kerülő, valamint öt, az M4 Sport+-on látható találkozó kivételével mindegyik műsor innen jelentkezik majd.

A stúdió fantasztikus látványvilággal várja a csatorna nézőit: 1600 méternyi LED-csík felel a háttér világításért és összesen 16 darab mozgatható LED-oszlopon lehet megmutatni a mérkőzések egyes jeleneteit és a beszélgetések háttereit. A technikai megoldások mellett térben is változott a stúdió, ugyanis a korábbi két helyszínből hármat alakítottak ki a közmédia munkatársai.

"Visszaköszön a megújult stúdióban az a mobilitás, ami a sportra is jellemző. Korszerűbb és szinte határtalan vizuális szabadságot ad a csatornának. Fontos szempont volt a tervezés előtt, hogy a csatorna nemcsak közvetíteni szeretné a hazai és a nemzetközi sporteseményeket, de szakértőivel minél szélesebb körben elemezni is a látottakat. Az új stúdióval - amellett, hogy reagálunk a technika fejlődésére - az is célunk, hogy az eddigieknél még személyesebb beszélgetésekre is legyen lehetőségünk. Bátran állíthatom, hogy nemzetközileg is kiemelkedő az M4 Sport új otthona" - mondta el Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Az előző díszletet április közepén kezdték el bontani a közmédia munkatársai, így az elmúlt hónapokban egy virtuális stúdióból készítette a csatorna az adásait. Az átmenti időszak megmutatta az M4 Sport és a nézők számára is, hogy mennyire fontos a vizuális szabadság egy-egy műsor készítésekor.     

"Az előző stúdió a csatorna indulására készült, akkor egyedinek számító megoldásokkal, például az asztalba szerelt érintőképernyővel, amelyen Magyarországon addig nem látott módon tudtuk elemezni a történéseket. Ugyanakkor eltelt majdnem hat év és a technika annyit fejlődött, hogy mindaz, amire annak idején ezt a kijelzőt használtuk, ma már egy táblagéppel kényelmesen megoldható. Sokrétű stúdiónk lesz, megannyi megjelenéssel, legyen szó a Bajnokok Ligájáról, az OTP Bank Ligáról vagy más sportágak kiemelt eseményeiről. Olyan szellemi szabadságot ad a díszlet, hogy ettől kezdve csak a felkészültségünkön és a kreativitásunkon múlik, mit nyújtunk a nézőknek. Bízom benne, hogy elnyeri a tetszésüket" - értékelte a stúdiót Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója.

Pénteken, a Törökország-Olaszország nyitómérkőzéssel kezdetét veszi az Európa-bajnokság, melynek összes mérkőzését kizárólag az M4 Sport csatornán és az m4sport.hu-n követhetik a szurkolók. Az este nyolc órakor kezdődő nyitányon Petrovics-Mérei Andrea lesz a találkozó háziasszonya, aki Hajnal Tamás és Hegedűs Henrik szakértőpárossal mutatja be az új stúdió lélegzetelállító látványvilágát. A 21 órakor kezdődő találkozót Rómából Hajdú B. István fogja közvetíteni.

.