A nyár legfontosabb világeseménye lehet a vizes vb Budapesten

MTI

2022.04.24. 21:05

A rangos esemény június 18-án rajtol és július 3-áig tart.

Öt év elteltével, 2017 után 2022-ben ismét az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti a FINA vizes világbajnokságot, amelynek június 18. és július 3. között Magyarország ad otthont - közölte az MTVA sajtó- és marketingirodája.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója kiemelte: a 2017-es volt minden idők legsikeresebb vb-je, amelynek egyetlen lényeges pillanatáról sem maradtak le a nézők a közmédiának köszönhetően.

"Az M4 Sport egész napos műsorfolyamában mindent megmutattunk, ami fontos volt, és ez idén sem lesz másként. Az idei nyár remek alkalom lesz arra, hogy a csatorna a már megszokott magas színvonalon mutasson be egy világeseményt. Az M4 Sport mellett, a teljes közmédia kiemelten kezeli az eseményt: a Kossuth rádió is élőben közvetíti az úszó döntőket és a magyar vízilabda-válogatott mérkőzéseit" - nyilatkozta Papp Dániel.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója hozzátette: amikor a FINA bejelentette a 2022-es magyarországi rendezést, akkor az MTVA-nak "azonnal kellett reagálnia és megállapodnia a nemzetközi szövetséggel".

"Kijelenthetjük, hogy ez rekordgyorsasággal sikerült is. Már a sorsolást is az M4 Sport közvetítette, amelyhez a FINA alelnöke külön gratulált, és méltatta a műsor minőségét. A nézőink már megszokhatták, hogy a kiemelt eseményeket helyszíni stúdióval követi az M4 Sport, ez a nyári világbajnokságon sem lesz másképp. A Hajós Alfréd sportuszodában és a Duna Arénában is kihelyezett stúdióval készülünk, ezzel is közelebb hozzuk a nézők számára a hangulatot" - árult el részleteket a közvetítési tervekről Székely Dávid.

Az év egyik legfontosabb sporteseményére tematikus sorozattal is készült az M4 Sport. A nyári világbajnokságra A víz összeköt címmel kéthetente, csütörtökönként látható magazinnal jelentkezik a csatorna. Az esemény felvezetéseként a válogatott sportolók avatják be a nézőket a felkészülésbe és a vb izgalmaiba. A sorozatból három adást már bemutatott a csatorna, amelyek megnézhetők a mediaklikk.hu oldalán, a negyedik rész pedig csütörtökön kerül képernyőre.

A magyarországi vb-rendezést február 7-én jelentették be, a rangos esemény június 18-án rajtol és július 3-áig tart. Az úszás és a műugrás versenyei a Duna Arénában zajlanak majd, a műúszás a margitszigeti Széchy-medencében lesz, a nyíltvízi úszók a Lupa-tavon küzdenek, míg vízilabdában a szigeti Hajós-uszoda mellett Debrecenben, Sopronban és Szegeden is rendeznek mérkőzéseket.

.