Itt van Cristiano Ronaldo újabb rekordja

MTI

2022.04.17. 16:05

Hatvanadik mesterhármasát szerezte meg Cristiano Ronaldo.

Klubszinten az ötvenedik, összességében pedig a hatvanadik mesterhármasát szerezte Cristiano Ronaldo, a Manchester United csatára a szombati angol bajnokin a Norwich City ellen - írta vasárnap a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

A portugál válogatott színeiben három találatig eddig tíz mérkőzésén eljutó csatár régóta csúcstartó ebben a mutatóban, nagy riválisa, a jelenleg a Paris Saint-Germainben játszó argentin Lionel Messi 55 mesterhármasnál tart.

Ronaldo az idei szezonban az összes fellépését tekintve 21-re növelte a Manchester Unitedben elért góljainak számát, és jelenleg ő az egyetlen a világon, aki 16 egymást követő idényben legalább húsz gólt jegyzett.

A Norwich elleni Premier League-meccsén a három gólja közül egyet szabadrúgásból szerzett. Pályafutása egészét nézve ez az 58. ilyen találata, amivel a vonatkozó listán beérte Messit. Ők ketten az effajta gólokat tekintve holtversenyben a tizedik helyen állnak az örökranglistán - írta az IFFHS.

.