BL-selejtező - A Ferencváros számára kulcsfontosságú a továbbjutás

MTI

2022.07.12. 09:28

Az együttes a szerdai visszavágón a kazah Tobolt fogadja.

A Ferencváros számára kulcsfontosságú a továbbjutás a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából, amelyben a szerdai visszavágón a kazah Tobolt fogadja.

A zöld-fehérek célkitűzése, hogy sorozatban negyedszer is csoportkörben szerepeljenek a BL-ben, vagy rosszabb esetben az Európa-ligában, ehhez viszont most mindenképpen nyerniük kell az idegenbeli 0-0-t követően, ugyanis a párharc vesztese a harmadik számú európai kupasorozatba, a Konferencia-ligába kerül át.

A múlt heti első felvonáson a magyar bajnok idény eleji formát mutatott, de helyzetét nemcsak az nehezítette, hogy az új szezon első tétmeccsét játszotta, hanem a hétórás utazás és a négyórás időeltolódás is. Utóbbi kettő viszont ezúttal a riválist érinti hátrányosan.

Amíg az FTC 33 bajnoki címével rutinos szereplőnek számít mind az európai porondon, mind a legrangosabb sorozatban, addig a Tobol mindössze másodszor indul a BL-ben: az előző alkalommal, 2011-ben a Slovan Bratislava 3-1-es összesítéssel már az első körben elbúcsúztatta. Az ellenfél ráadásul története során eddig egyetlen párharcot tudott nyerni az európai kupasorozatokban, méghozzá 2018-ban, az EL-selejtező első körében. A Ferencváros ezt megelőzően még sosem találkozott kazah csapattal.

A párharc visszavágója szerdán 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában. A továbbjutóra a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi párharcának győztese vár a második fordulóban, míg a másik gárda következő ellenfele - a Konferencia-liga-selejtező második körében - az északmacedón Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának vesztese lesz.

A BL-csoportkörbe jutáshoz négy párharcot kell nyernie az FTC-nek.

.