Felújítják a párizsi Concorde teret

Párizsi olimpia

MTI

2022.09.15. 11:31

Felújítják a 2024-es párizsi olimpiára az egyik központi helyszínként szolgáló Concorde teret.

Úgynevezett városi sportparkot alakítanak ki ezen a területen, itt rendezik majd a szabadstílusú BMX, a breaktánc, a 3x3-as kosárlabda és a gördeszka küzdelmeit, illetve ez lesz a helyszíne a paralimpia megnyitójának is.

A mintegy 900 ezer eurós program részeként megújul majd a tér közvilágítása, illetve a francia nagyvárosokat szimbolizáló nyolc szobor közül a strasbourgit és a lille-it restaurálják, mert ez a kettő lesz látható a mobillétesítmények felépítése után az olimpia alatt is - számolt be róla az insidethegames.biz oldal. Biztosítják a szökőkutak medencéinek vízzáróságát, modernizálják a tér vízelvezető rendszerét, utóbbi munkálatokkal azonban csak a paralimpia után végeznek teljes mértékben.

A párizsi olimpia hivatalosan 2024. július 26-án kezdődik a Szajnán sorra kerülő nyitóceremóniával, az e célra kialakítandó színhelyen - noha már 24-től rendeznek majd versenyeket -, a záróünnepséget pedig augusztus 11-én tartják. A paralimpia versenyei 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között zajlanak majd.

.