Hirdetés

Huszonnégyezren sportoltak a Mozgás Éjszakáján
MTI/Lakatos Péter

Huszonnégyezren sportoltak a Mozgás Éjszakáján

MTI

2023.06.17. 14:17

Nagy sikerrel rendezték pénteken az idei Mozgás Éjszakája fesztivált, amelyen 24 ezren sportoltak.

Hirdetés

A szervezők szombati tájékoztatása szerint a Hősök terén és a megújult Városligetben 22 sportágat lehetett ingyen kipróbálni. A rendhagyó sportfesztiválon többek között zumba, tollaslabda és éjszakai túra is volt a programban, utóbbi az új Néprajzi Múzeum tetejének érintésével. mindenki számára nyitott volt.

Az Ötpróba és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem által közösen rendezett eseményen több ezer ember közös zumbával melegített, majd spinning kerékpárokon egyszerre százan tudtak tekerni szakképzett oktatók vezénylése mellett a kivilágított Hősök terén. Népszerűek voltak a futószámok, itt több távon is rajthoz lehetett állni, és látványos attrakciónak számítottak a bringás vagy görkoris rajtok. Az idei év újdonsága a kerekesszékes futam és a parasportágak megjelenése volt.

A Mozgás Éjszakáján Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság is jelen volt. Augusztus 19. és 27. között a világ legjobb atlétáival találkozhatnak majd a Nemzeti Atlétikai Központban és Budapest belvárosában, a maraton útvonalán a szurkolók. A vb szervezőinek célja, hogy minél többen kezdjenek el sportolni és egészségesebben élni. Aki pedig felkereste a pénteki eseményen a világbajnokság standját és megcsinálta a sportos atlétikai aktivitásokat, 50 százalékos kedvezményes áron vásárolhat jegyeket az atlétikai vb-re.

.