Strandbölcsőde és vizes játszópark épül a zalakarosi fürdőben

2012.04.21. 10:32

Nyárra készül el az a vizes játszópark, valamint a gyermekmegőrzővel, "strandóvodával és strandbölcsődével" kiegészített játszóház, amelynek építése már megkezdődött a zalakarosi fürdőben.

Zalakaros

Nyárra készül el az a vizes játszópark, valamint a gyermekmegőrzővel, "strandóvodával és strandbölcsődével" kiegészített játszóház, amelynek építése már megkezdődött a zalakarosi fürdőben - tájékoztatta az üzemeltető Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója az MTI-t.

Burján Richárd elmondta: a két elemből álló fejlesztés több mint 250 millió forintba kerül, ehhez az Új Széchenyi Terv programjából mintegy 50 millió forintos támogatást nyertek. Az építkezés megkezdődött, s a tervek szerint június végére elkészülnek a 12 év alatti gyerekeknek szánt szórakoztató létesítmények.

Zalakaros

A beruházás keretében több mint 60 játékelemet tartalmazó vizes játszóparkot építenek, amelyben csúszdákkal, vízágyúkkal, interaktív spricelőkkel foglalhatják el magukat a gyerekek.

"Strandbölcsődét és strandóvodát", vagyis egy pillangó alakú játszóházat és benne gyermekmegőrzőt építenek, ahol szakképzett személyzetre bízhatják a szülők a kicsiket. A foglalkoztatónak szabadtéri és belső tere is lesz, a legkisebbeket pelenkázni és akár altatni is lehet, a nagyobbak a játszóház mellett beltéri mászófalat használhatnak vagy kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

A zalakarosi fürdő vezérigazgatója hozzátette: a májustól szeptember végéig tartó főszezonban ma már a gyermekes családok vannak többségben, ezért is döntöttek úgy, hogy számukra új fejlesztéseket kínálnak. A gyógy- és élményfürdőben tavaly több mint 510 ezren fordultak meg, közülük a nyári időszakban mintegy 300 ezer vendég talált itt magának gyógyulásra vagy pihenésre lehetőséget.
 

.