Hirdetés

Szállodai fejlesztések Zala megyében

2010.04.20. 10:58

Összesen öt szálláshely felújítására, bővítésére illetve építésére nyertek támogatást zalai pályázók, akik Hévízen, Zalakaroson, Lentiben és Zalaszentgróton indítanak fejlesztéseket - hangzott el a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács Hévízen tartott keddi sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Baracskai József (MSZP), a fejlesztési tanács zalai tagja elmondta, hogy a Nyugat-dunántúli Operatív Programból négy magas kategóriájú szálláshely és egy panzió nyert támogatást.

A Danubius Szállodaüzemeltető és Szolgáltató Zrt. 224 millió forintos fejlesztéséhez 67 millió, a Hotel Carbona Gyógyszálloda Zrt. 245 milliós rekonstrukciójához 73 millió támogatáshoz jutott. A Kerka-Invest Beruházó és Szolgáltató Kft. a Lentiben tervezett négycsillagos NaturSpa Hotel közel kétmilliárd forintos építéséhez nyert 242 millió forintot, míg a Proform Ingatlanbefektetési Zrt. Zalakaroson egy szintén új négycsillagos hotel 2,4 milliárd forintos építéséhez 217 milliót. Zalaszentgróton a Fiáker Panzió 137 millió forintból megvalósuló kapacitásfejlesztéséhez 48 milliós támogatáshoz jutott.