Szarka Péter kiállítása a Weöres Sándor Színházban (2012. január 27-től)

2012.01.23. 15:03

Köszöntőt mond: Jordán Tamás.

IROKÉZ COLLECTION
SELECTION NO.2: SZARKA PÉTER

A Weöres Sándor Színház most induló kiállítás sorozatával az egyik legjelentősebb kortárs képzőművészeti gyűjteményből, a szombathelyi Irokéz Gyűjteményből válogat.

Selection No.2: Szarka Péter

„Szarka Péter 21. századi digitális alkotásaiban nincs semmi romantika, semmi pátosz, semmi ellágyulás. Munkái a komputer cyberterében készültek, és ez tagadhatatlanul rányomja bélyegét az olykor high-tech, olykor szürreális, de mindig teátrális látványra. Ez a kicsit pop artos, kicsit hiperrealista, ám részleteiben rendre retro világ legfőképpen mégis életszerűtlen, ami a program tökéletlenségét tükrözi. A digitális eszközökkel létrehozott kortárs művészet nem is különbözhetne jobban a papíron megalkotott digitális univerzum műtárgyától, jóllehet bevallottan e világ fikciója inspirálta.”
(Ivacs Ágnes, Új Művészet)

A kiállításon szereplő műve: Dobd el az egót, most! 1-3.

Megnyitó: 2012. január 27., 18.30 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, aula
Megnyitja: Prikazovics Ferenc, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettese
Köszöntőt mond: Jordán Tamás

A belépés díjtalan.

Megtekinthető: február 9-ig

2003-ban írtuk:

Szarka Péter kiállítása az Irokéz Galériában

A kortárs képzőművészetnek az utóbbi évszázad alatt sikerült önmagát egy kellőképpen vákuumos térbe lavíroznia. Egyre bonyolultabbá váló nyelvezetét egyre kevésbé hajlandó megtanulni a – ne szépítsünk - szellemileg leépülni látszó emberiség, helyzete még az irodalomhoz képest is ellehetetlenülni látszik.

A szombathelyi származású Szarka Péter kiállítása az Irokéz Galériában azt sugallja, annyira azért nem reménytelen a helyzet. Teljes cikk.
 

.