Hirdetés

Szlovén szakmai delegáció Sárváron

2011.02.03. 17:32

Sárvár ötcsillagos várost épít - hangzott el.

Hirdetés

Tapasztalatcserére érkezett Sárvárra egy szlovén delegáció, mely fürdőigazgatókból, marketinges szakemberekből, wellness szálloda igazgatókból állt. A találkozón részt vett, Andrej Klasinc, a Szlovén Fürdőszövetség elnöke is.

 

A megbeszélés fő pontja a Sárváron egyedülállóként alkalmazott klórmentes víztisztítás volt.

Vancsura Miklós a Sárvári Gyógyfürdő Kft ügyvezető igazgatója - és egyben a Magyar Fürdőszövetség elnöke - bemutatta a különleges ultraszűrős eljárást, mely egész Európában újdonságnak számít, és lehetővé teszi, hogy a fürdésre használt vizet klór hozzáadása nélkül is baktérium mentesítsék és algátlanítsák, és számokkal támasztotta alá az elért eredményeket. Elmondta, hogy az új családi fürdőközpont már kazánház nélkül épült, az elfolyó meleg víz hőjét is hasznosítják, és megújuló energiával, valamint hőszivattyúkkal biztosítják a hőellátást. A szakemberek leginkább technológiai, műszaki és üzemeltetési kérdéseket vitattak meg.

Kondora István, Sárvár város polgármestere a város eredményeiről beszélt: 2010-ben több, mint 400.000 vendégéjszaka realizálódott a kereskedelmi szálláshelyeken, és az idegenforgalmi adóbevétel a város bevételének ¼-t teszi ki. Elmondta, hogy a városfejlesztés célja, hogy minden tekintetben 5 csillagos várost építsünk.

A Szlovén Fürdőszövetség elnöke, Andrej Klasinc méltatta a Sárváron elért eredményeket, „nagy európai fürdővárosnak” nevezte Sárvárt, és elmondta, hogy a látogatószám alapján, ha a sárvári fürdő Szlovéniában lenne, az ország harmadik legnagyobb fürdője lenne.

Ez a találkozás az első volt ugyan, de nem az utolsó, a tárgyalások és az együttműködés építése márciusban Szlovéniában folytatódik majd.

.