Gyerekek a középpontban Szombathelyen (fotósorozattal)

2014.05.26. 10:17

Lángos, héliummal töltött egyszarvúk, jókedv és koncertek tetőzték a napot. Este pedig több száz világító lufi repült az ég felé.

Május utolsó vasárnapján világszerte a gyermeket ünnepeljük. Szombathelyen sem volt másként. Lángos, héliummal töltött egyszarvúk, jókedv és koncertek tetőzték a napot. Este pedig több száz világító lufi repült az ég felé.

Jó választás volt az Aréna utcai Történelmi Témaparkba varázsolni a gyereknapot, a belváros zöld szívébe nagyon sokan ellátogattak. Eleinte az idő is kedvezett, a délután nagy részében sütött a nap, a kora esti órákban azonban megérkeztek az esőfelhők.

Gyereknapi forgatag

A felhőtlen jókedv ellenben sokáig kitartott, míg a kisebbek társasoztak, agyagoztak, festettek vagy épp a labirintusban fogócskáztak, addig a nagyobbak a koncerteket élvezték. Persze amelyiket lehetett. Merthogy nagyrészt az elmúlt év tehetségkutatóinak énekes feldezettjei adták egymásnak a mikrofont. Egyfajta bulvár gyorstalpaló volt az effajta tévéműsorhoz nem szokott füleknek és szemeknek.

A majálishoz hasonlítható városi gyereknap kellemes kikapcsolódást ígért és adott. Lufi is volt bőven, közülük nem egy óráról órára bőszen röpködött a Zrínyi utca felé. Gyereknap ide vagy oda, alapkelléke volt a délutánnak a lángos, a kürtös kalács, a hot dog, a jégkása vagy a langalló. A kisebbek pedig amit kértek meg is kaptak, róluk szólt ez a nap.

Az esőfelhők elvonultával Hien koncertjének közepén újra megtelt közönséggel a Ferences kert. Több száz világító, ledes lufit osztottak szét, amik apró lámpásokként ragyogták be a színpad előtti teret.

Az Ezer Lámpás Éjszakája program része volt ez, hiszen kilenc városban (Budapest, Tatabánya, Kecskemét, Győr, Székesfehérvár, Szombathely, Nyíregyháza, Dunaújváros, Veszprém) egyszerre, este fél 10-kor repültek a lufik. Május 25-e az eltűnt gyerekek világnapja is, rájuk emlékeztek Szombathelyen.

Galéria

.