Megszűnt az útbontás a szombathelyi Király utcában

2014.08.17. 17:52

A Király utcából nyíló Malom utca viszont elő van készítve aszfaltozásra.

A szombathelyi Király utcában a hétvégére eltűntek a terelések és lezárások, a munkások és a munkagépek levonultak az útról, úgy, ahogy a megállni tilos táblák.

Az utcát visszakapják a gyalogosok és az autósok, ami jó hír, különös tekintettel arra, hogy a belvárosban néhány nap múlva kezdődik a karnevál.

Az elkészült Király utca

A Király utcára amúgy alaposan ráférne az útburkolati jelek újrafestése is, mert azok teljesen lekoptak; a kiemelt, 320 forintos óránkénti parkolási díjhoz szerintünk hozzátartozna, hogy nem találgatni kell a parkolóhelyeket.

A munkálatokat egyébként az Égáz végezte. A cég mintegy 200 méter hosszan cserélte a földgázelosztó vezetéket a Széll Kálmán utca és a Március 15. tér között.

A cég lapunknak korábban augusztus 20-át jelölte meg befejezési határidőnek, amit ezek szerint be is tartottak.

Malom utca

Viszont a Luca széke őrült kapkodásnak tűnik a Király utcára merőleges Malom utcához képes.

A mindössze 100-150 méter hosszú zsákutca immár évek óta intenzívnek látszó munkálatok helyszíne.

De most talán a célegyenesbe kanyarodnak a dolgok, ugyanis az utcát az elmúlt napokban láthatóan a végső aszfaltozásra készítik elő.

Mivel a járdákat, illetve a járda és az úttest közötti területeket már tavaly rendbe tették, így jó esély van arra, hogy a végeredmény egy csinos, hangulatos belvárosi utca legyen.

Szombathely, Malom utca

A szombathelyi városházától kapott tájékoztatás szerint egyébként azért tartott ilyen sokáig az utca felújítása, mert lecserélték mind a víz-, mind a villany-, telefon- és gázvezetékeket, és a helyreállítással, illetve az aszfaltozással – amit majd a Szova végez - megvárták a végeredményt. A költségeket közösen állták a közműcégek.

.