Bejártuk a felújított Óperint utca 18-as házat

2014.09.17. 20:06

Elkezdődött szombathelyi épület műszaki átadása.

Az előzményeket nem írjuk le újra, mert korábban részletesen foglalkoztunk vele. Röviden: az Integrált Városfejlesztési Stratégia II. című projekt keretében az Óperint utca 18-as számú ház „energiamegtakarítást eredményező homlokzatfelújítását” végzik el.

Ennek eredményeképp csaknem 111 millió forintból nem csak kívül-belül szépül meg az épület, hanem az udvart is rendbe teszik, sőt elektromos kapuval zárják majd le.

Bejártuk a felújított Óperint utca 18-as házat

A szerda délutáni bejáráson részt vett Puskás Tivadar polgármester és a SZOVA vezetője, Szijártó Győző.

Az épületbe ugyan nem mentünk be, de kívülről alaposan megnéztük az új szigetelést, az ablakokat és ajtókat.

Bejártuk a felújított Óperint utca 18-as házat

Az udvarról láttuk, hogy a függőfolyosó legfelső szintjén éppen dolgoztak a munkások.

Megtudtuk azt is, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a házban kicserélik az elektromos fővezetéket (9,5 millió forint), és felújítják azt a tíz lakást is, amelyek jelenleg üresen állnak (13,5 millió forint).

Bejártuk a felújított Óperint utca 18-as házat

A projektnek vannak olyan elemei is, amelyek a környék lakosságának képzését, illetve beilleszkedését, szórakozását szolgálják. Előbbit a Hátrányos helyzetű Roma Fiatalokat Támogató Közhasznú Egyesület oktatásai jelentették. utóbbi keretében rendeztek már képeslapkiállítást, fellépett a West Side Tánccsoport. A következő program a szeptember 28-ai szombathelyi futófesztivál lesz.    

 

.