Mennyiért kerülhetnek az asztalra az ünnepi csemegék?
Múlt héten a termelői piacon néztünk szét, most a "hagyományos" piac következett.
Jól érzékelhetően megnőtt a vásárcsarnok forgalma az utóbbi napokban. Legtöbben a füstölt húsféléket keresik - legalábbis ezt tapasztaltuk, amikor áru- és ármustránk végére értünk.
A választékra nem lehet panasz, talán csak a vásárlóerő hiányzik. Utóbbi megállapításra akkor jutottunk, amikor az egyes pultok előtt nézelődők közül többen is megjegyezték, hogy minden kapható, csak a pénz hiányzik a vásárláshoz.
Hagyományosan füstölt sonkát, illetve tarját az egyik helyen 2200 forintos kilogrammonkénti áron láttunk. Ugyanitt a szintén hagyományos füstöléssel készült hátsó csülök kilója 1280, a „csak” füstölt csülöké 1080, a sonkáé 1580, a kötözött sonkáé 1380 forint volt.
Máshol a házias jellegű füstölt nyers sonkát és tarját kilogrammonként 1990 forintért kínálták, a füstölt első csülök 950, a hátsó csülök 1250 forintba került.
Találtunk mangalica füstölt sonkát is, kilóját 3500-ért vehettük meg. Itt a füstölt csülök 1250 forintba került.
A negyedik helyen a hagyományos füstölésű comb és tarja 2200 helyett 1890 forintért, a szív sonka 2500-ért kellette magát.
Volt, ahol a füstölt nyers tarját 2000, a szív sonkát szintén 2500 forintért vihettük haza.
Tojást láttunk 25, de 45 forintért is.
A friss torma átlagára tapasztalatunk szerint 1000 forint körül van a vásárcsarnokban.
Az egyik pékségben a 40 dekás fonott, valamint húsvéti foszlós kalács 385, a kakaós 405 forintba került. A félkilós csokis, és a dejós kalácsért 495 forintot kértek.
A következő pékség a félkilós foszlós kalácsot 389, a kisebb kakaós foszlós kalácsot 299, a 40 dekás nagyi kalácsát pedig 389 forintért adta.