Művészeti labirintus, avagy kiállítás nyílt a Vas megyei középiskolások munkáiból

2015.05.20. 11:18

13 diákot díjaztak.

Kedd délután nyílt meg a Vas megyei középiskolák képzőművészeti kiállítása a NyME SEK "C" épületének aulájában. Idén a megye tíz középiskolájából közel 250 alkotás érkezett a zsűrihez, ebből 86-ot tekinthetünk meg a tárlaton.

A megnyitón Nagy Tamás, a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanára beszélt arról, hogy ez évben három kategóriában nevezhettek a diákok. Az elsőre a klasszikus irányt képviselő alkotásokat, a másodikra szabad gondolkodásban és technikával készített műveket, míg harmadikra digitális technikával készült képeket várt a zsűri.

Mint mondta, felmerül a kérdés, hogy mennyire van létjogosultsága manapság egy ilyen kiállításnak. Nagy Tamás szerint fontos szerepe van, mert kiinduló pontként szolgálhat a fiatal művészeknek, ösztönözheti őket abban, hogy folytassák tevékenységüket, valamint inspirálhat másokat mind az alkotásban, mind pedig abban, hogy merjék megmutatni a közönségnek a tehetségüket.

  

Iker János, a Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ főigazgatója a megnyitón hangsúlyozta: miközben a nyugat-európaihoz hasonlóan az elidegenedett társadalom képét mutatja a magyar is, a művészetek azok, amelyek érzelmileg nevelnek és az egymáshoz való viszonyt, az emberi kapcsolatokat erősítik.

Az idei év díjazottjai:
Premontrei Szent Norbert Gimnázium: Takács Petra
NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium: Novinszky Judit
Nagy Lajos Gimnázium: Baráth Noémi, Kondor Rebeka
Kanizsai Dorottya Gimnázium: Juhász Viktória, Papp Laura Kinga, Papp Gábor
Jurisics Miklós Gimnázium – Kőszeg: Horváth Eszter, Dalos Dorottya, Busa Máté, Kővári Edit, Auer Alexandra, Illés Dorottya

A kiállítás megtekinthető 2015. május 30-ig.

Mutatjuk, hogy mit rejt az aulában időszakosan létrehozott művészeti labirintus: 

Galéria

.