Hirdetés

Országos döntőbe jutott a szombathelyi rendőrcsapat

2014.05.20. 09:31

Hirdetés

A IV. Országos Baleset-helyszínelő Verseny regionális döntőjén összesen öt megyéből huszonkét csapat mérte össze tudását 2014. május 14-én és 15-én, Fonyódligeten, ahol az egyik Vas megyei páros egészen az országos döntőig „menetelt” - írja a Police.hu.

A versenyre a baleset-helyszínelő szolgálatot működtető rendőri szervek nevezhettek maximum hat, egyenként két főből álló csapattal. A verseny célja a baleseti helyszínelést végző rendőrök szakmai tudásának elmélyítése volt. A versenyszituáció lehetőséget biztosított a gyakorlati és az elméleti tapasztalatok cseréjére, valamint hozzásegítette a résztvevőket a szakmai fejlődéshez.

A megmérettetésen Fejér, Somogy, Veszprém, Zala és Vas megye képviseltette magát, utóbbi tekintetében a Szombathelyi Rendőrkapitányság és a Sárvári Rendőrkapitányság állományából érkező rendőrök adtak számot tudásukról.

Az elméleti rész kapcsán a versenyzőknek „B” kategóriás, ötvenöt kérdésből álló KRESZ vizsgalapot és szakmai tesztlapot kellett kitölteniük, a gyakorlati verseny alkalmával pedig egy ügyességi pályán gépkocsivezetői képességüket kellett bizonyítaniuk. A szakmai gyakorlati feladatokat több helyszínen rendezték meg, a feladatokat pedig a résztvevő csapatok forgószínpadszerűen teljesítették.

A megyékből érkezett csapatokat egyénileg díjazták, a régiós verseny győztese pedig vándorkupával térhetett haza.

Megyei viszonylatban a Sárvári Rendőrkapitányság helyszínelői, Gombor László  és Horváth György a második helyen végzett. Megelőzte őket a szombathelyi csapatot erősítő Puklér András  és Forján Sebastián, akik az összesített eredmények alapján pedig a második helyezést is elérték.

A versenysorozat országos döntőjének megrendezésére 2014. június 17-19. között, Pest megyében kerül majd sor, ahol a regionális döntőn első helyezést elért csapatok képviselhetik a megyéjüket.

.