Hétfőn este ismét tüntetés lesz a szombathelyi városháza előtt

2014.11.15. 11:40

"'Félrevezettek, becsaptak minket, és ráadásul arrogánsan, cinikusan ki is nevetnek" - írják a szervezők.

„A nagypolitika szereplői megfeledkeztek rólunk. Nem érdekli őket a hétköznapi emberek helyzete, terveik és a céljaik. Félrevezettek, becsaptak minket, és ráadásul arrogánsan, cinikusan ki is nevetnek. A demonstrációkon felemeljük a szavunkat magunkért és egymásért! Állást foglalunk a jogállamiság, a részvételi demokrácia, egy tisztességes parlamentáris rendszer és az európaiságunk mellett. Kiállunk a munka és a tudás becsületéért. Felszólalunk azokért, akik nem tudják, vagy nem merik képviselni a saját ügyüket, vagy akiket éppen cserben hagyott az állam. Szégyenkezve tekintünk a putyini állam lemásolására, a pluralizmus fokozatos felszámolására. Elutasítjuk az EU-ból történő kihátrálás politikáját!” – többek között ez olvasható abban a sajtóközleményben, melyet a hétfő esti szombathelyi tüntetés szervezői juttattak el szerkesztőségünknek.

A Facebookon „V mint Vas” néven szerveződő csoport „valódi közéletet” is követel. 

Tüntetés Szombathelyen

Az október 30-i tüntetés a szombathelyi városháza előtt

Azt írják: „Elindítottunk egy folyamatot, amelyben a jelenleg elszigetelt, egymásról talán nem is tudó csoportok, közösségek párbeszédet folytatnak, nyitnak egymás felé, tesznek egymásért.”

Az este 6 órakor kezdődő esemény főszervezőiként az első tüntetést is szervező Szolga-Tőkés Levente, illetve  Varga Tamás van feltüntetve.

Szolga-Tőkés Levente a PM szombathelyi csoportvezetője, Varga Tamás még korábban az SZDSZ színeiben volt önkormányzati képviselő, később a 4K! mozgalomnak volt a Vas megyei koordinátora.

Vasárnap délig 229 ember jelezte a Facebookon, hogy részt vesz a tüntetésen.

.