Tüntetések után fényárban úszik a szombathelyi városháza előtti tér?

2014.12.02. 21:59

Több hozzászólás érkezett a rendezvényekről szóló cikkeinkhez, amelyek arról szóltak, hogy a városháza előtti tér a demonstrációk idejére sötétbe borult. Megnéztük, most mi a helyzet.

Az október 30-ai és a november 17-ei kormányellenes tüntetés kapcsán is több hozzászólás érkezett a rendezvényekről szóló cikkeinkhez, amelyek arról szóltak, hogy a városháza előtti tér a demonstrációk idejére sötétbe borult. Második alkalommal állítólag még a wifit sem lehetett használni.

Lapunk nem volt rest, és utánajárt annak, mi lehet igaz mindebből. Arra jutottunk, hogy a wifi működött, a közvilágítás hiányát pedig néhány kiégett izzó okozta.

Ma, azaz december 2-án délután gondoltunk egyet, és sötétedés után megnéztük, hogy hetekkel a tüntetések után mi a helyzet a városháza előtt.

Mindenek előtt természetesen előkerestük tudósításainkhoz készült fotóinkat, hogy legyen összehasonlítási alapunk.

Túl sok szenzációval nem szolgálhatunk: azok a lámpák, amelyek képeink tanusága szerint október végén és november közepén nem világítottak, most sem adtak fényt.

A kockakövekbe épített lámpák izzói közül a legkisebbek mind kiégtek, a fák mellett párosával elhelyezett nagyobbak közül a három párból egy nem világított.

És találtunk még a magasban lévő, ugyancsak páros lámpák közül hármat, amelyeken egy-egy lámpa sötét volt.

Ezek közül kettő biztos, hogy a tüntetések idején sem világított, megtaláltuk őket korábbi fotóinkon. A harmadik talán azóta égett ki.

Ezek után nagyon valószínű, hogy a közvilágítás lekapcsolásáról szóló híresztelések összeesküvés elméletek.

 

 

Szombathelytüntetésközfelháborodás napja
.