Játszva tanít a szombathelyi KRESZ Park: nyitva tartás, árak

2015.04.15. 15:08

Idén április 18-án, azaz most szombaton nyit. 

Jó idő esetén délutánonként ismét várja látogatóit a nosztalgikus hangulatú szombathelyi KRESZ Park. A közlekedési park 600 méter hosszúságú kis közutakkal van felszerelve és lehetőséget nyújt, hogy a 3-10 éves gyerekek, működő jelzőlámparendszer és mini útjelző táblák segítségével tanulhatják meg, hogyan kell közlekedni a közúton, mikor szabad átmenni az úttesten, és miként adunk elsőbbséget a többi közlekedőnek.

Gyorsinfo:
 
Név: KRESZ Park (Brenner Park)
Belépő: Nincs
Járművek használati díja:
Szombathelyi gyermekeknek Szent Márton Kártyával: ingyenes,
Nem szombathelyi látogatóknak: 250 Ft/jármű/30 perc.
Csoportos foglalkozás díja: 250 Ft/fő.
Nyitva tartás: április 18. - október közepe (csak esőmentes időben);
                             kedd – vasárnap: 14.30-19.00
 

Szombathelyen a Brenner parkban, 1966-ban alakították ki a KRESZ-parkot, amely még ma is népszerű szórakozási helye a kisgyermekes családoknak. A játékos tanulást a kellemes, nyugodt környezet is segíti, mivel a parkban számos árnyékot adó fa található és mellette folyik a Gyöngyös-patak is. Ha a gyerekeknek például hintázni vagy csúzdászni támad kedvük, akkor sem kell messze menni, hiszen a parkban egy játszótér is van. 

A park kikapcsolódást kínál kisgyermekes családoknak, egyénileg közlekedőknek, de kiránduló óvodás és iskolás csoportoknak is. Az utóbbiak részére – csak előre egyeztetett időpontokban – a közlekedési eszközök bérlésén túl (háromkerekű és túra bicikli, gokart , roller), közlekedésbiztonsági foglalkozás vagy vetélkedő is választható.

.