Hirdetés

Ismét Polgárék győztek a Közlekedik a család Vas megyei versenyén

2015.05.16. 17:33

Tíz Vas megyei család versenyzett a döntőbe jutásért. 

Hirdetés

Idén tíz család mérte össze ügyességét és tudását az immár negyedik alkalommal megrendezett Közlekedik a család című vetélkedőn, amely főszervezője a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága volt. A szombati rendezvény helyszínéül ezúttal a szombathelyi Tesco áruház parkolója szolgált.

Mint azt megtudtuk, öt család jelentkezett interneten a megmérettetésre és még ugyanennyien csatlakoztak hozzájuk versenyzőként a helyszínen. A nevezés alapfeltétele családonként az volt, hogy két felnőttből és legalább egy 6–18 év közötti gyermekből kell állnia a csapatnak. A szervezők azonban megengedték, hogy kipróbálhassa magát a feladatokon olyan család is, amely részéről az apuka – munka miatt – nem tudott jelen lenni. 

Ez évben is játékos, korosztályoknak megfelelő feladatokkal várták a családokat.  

A „részegszemüveg”-ben végrehajtott feladat látszólag könnyű volt, ám magam is kipróbáltam, leginkább kevesebb sikerrel, ugyanis a kihelyezett akadályok megkerülése elég nehéznek bizonyult számomra.

A feladatok közt szerepelt például a puzzle kirakás, de volt az ügyességi pályán gokartozás, biciklizés és tesztvezetés is. A gondolkodtatóbb próbatétel sem maradt el, egy személygépkocsi és egy kerékpáros tesztlapot, valamint egy játékos rejtvényt kellett kitölteniük a családoknak.

 
Helyezettek:
 
1. Polgár család
2. Németh család
3. Dobos család.

A megyei versenyt – a tavalyi évhez hasonlóan – a Polgár család nyerte, akik június 21-én ismét megmérettethetik magukat, de ezúttal az országos döntőn, amely helyszínéül a Hungaroring szolgál.

A verseny egyébként sokkal inkább egy jó hangulatú családi rendezvény benyomását keltette, mintsem egy komoly megyei megmérettetését. A feladatok között a jelenlévőket megvendégelték a szervezők és bár nem mindenki ért el dobogós helyezést, azért egy versenyző sem távozott üres kézzel.

 

 

.