Szombathely visszavár 3.

2011.05.03. 15:59

Május 7-én (szombat) ismét várják a szombathelyen középiskolát végzett, az ország más városában főiskolára, egyetemre járó diákokat.

Szombathely visszavár

A programsorozat III. állomása – Ismét egyetemi, főiskolai hallgatók a Városházán.

Az elkövetkező két-három évben a város öt legnagyobb munkáltatói közé tartozó multinacionális vállalat, a BPW, a Delphi, az EPCOS, a Jabil és LuK Savaria Kft. összesen 2500 fős létszámfejlesztést tervez, amit helyi munkaerővel szeretne megoldani.

Mérnökökre, műszaki szakemberekre lesz szükségük, ennek érdekében fogtak össze – egymással és az önkormányzattal – , hogy népszerűsítsék azokat a szakmákat, amelyekkel munkát találnak náluk a fiatalok.

A „Szombathely visszavár” című önkormányzati program keretében áprilisban több mint száz fiatal, főként egyetemi, főiskolai hallgató találkozott a Városházán a nagy szombathelyi üzemek képviselőivel.

A programsorozat újabb állomása május 7-én, szombaton 10.00 órakor lesz a Városháza nagytermében, ahová egykoron szombathelyi középiskolában végzett, és jelenleg felsőfokú műszaki tanulmányokat folytató hallgatókat várnak a szervezők. A fórumon a nagy szombathelyi üzemek képviselői mutatkoznak be.

Szombathely önkormányzata nevében dr. Puskás Tivadar polgármester nyitja meg a rendezvényt, majd Molnár Miklós alpolgármester ismerteti a program részleteit.
Az álláslehetőségek mellett szó lesz a nyári szakmai gyakorlatok elvégzéséhez, diplomamunkák elkészítéséhez adható támogatásról, illetve a megpályázható tanulmányi ösztöndíjakról is.

Szombathely visszavár
 

.