Vers világa kiállítás a szombathelyi Gépipari Szakközépiskolában

2013.09.18. 20:05

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája (Szombathely, Rohonci út 1.) arról tájékoztatta lapunkat, hogy a 2013. márciusban - a könyvtár által - a Weöres Sándor Emlékévhez kapcsolódóan meghirdetett Vers világa országos középiskolás képzőművészeti pályázat alkotásainak egy része (25 darab) újra megtekinthető, ezúttal a Gépipari Szakközépiskolában.

A pályázat célja az volt, hogy népszerűsítse Weöres Sándor verseit a fiatalok körében, az alkotásoktól pedig azt várta a szervező intézmény, hogy különböző technikák (grafika, tus, szén, plasztika, festés, érem) segítségével a középiskolások próbálják képpé formálni a költő verseit.

Az így született művészi alkotások ismételt bemutatásán túl a szakközépiskola előzetes egyeztetés után (kapcsolattartó: Varga Hedda; tel: 94/505-300) szívesen tart rendhagyó irodalom órát elsősorban középiskolás csoportoknak a 100 éve született költő munkásságáról, de természetesen lehetőség van a kiállítás egyéni megtekintésére is munkanapokon reggel 7-től este 20 óráig.

A tárlat látogatható október 9-ig.
.